Premieră în justiţie. Interzis în orice mijloc de transport timp de trei ani

Data publicării:
RATB - UZINA DE REPARATII ATELIERELE CENTRALE

Premieră în justiţia din România. Un hoţ de buzunare, prins în flagrant trei zile la rând când fura din buzunarele călătorilor, nu mai poate urca în niciun mijloc de transport în comun din Capitală timp de trei ani. Asta după ce va petrece alţi trei ani după gratii.

Bărbatul de 43 de ani a fost prins în flagrant prima oară la finalul lunii ianuarie, în timp ce încerca să fure portofelul din geanta unei femei.

Ion Gâscă a fost imediat recunoscut de autorităţi - mai avea la activ condamnări pentru furt din buzunare, însă a fost lăsat în libertate. Peste nici 24 de ore, era prins din nou, în timp ce încerca să fure telefonul unei fetiţe, într-un tramvai. A beneficiat a doua oară de îngăduinţa agenţilor de poliţie.

Poliţiştii au continuat să îl supravegheze, iar după numai o zi, l-au ridicat, din nou, când încerca să lase fără telefonul mobil un alt minor.

A ajuns în faţa instanţei, care l-a plasat în arest pe toată durata procesului. Sentinţa definitivă a venit în toamnă: 3 ani şi şase luni după gratii pentru cele trei furturi dovedite, dar şi o interdicţie inedită: după eliberare, timp de trei ani nu are voie să se apropie de vreun mijloc de transport al RATB.

Practic, dacă în acea perioadă este prins de poliţişti în vreun mijloc de transport în comun, omul va merge din nou după gratii.

Anual, poliţiştii din Bucureşti primesc mai bine de o mie de plângeri referitoare la bunuri furate în autobuze sau tramvaie. Şansele de a îi prinde pe făptaşi sunt însă destul de mici - doar o parte din mijloacele de transport sunt supravegheate video. Aşa că, în 2015 poliţiştii au apelat de 84 de ori la imaginile de pe camerele din autobuze, iar în 2016 - de 30 de ori.

FOTO: INQUAM PHOTOS

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri