Loteria bonurilor | Suma și data câștigătoare pentru luna decembrie

Data actualizării: Data publicării:
bonuri

Ministerul Finanţelor a organizat duminică prima extragere lunară a loteriei bonurilor fiscale din acest an, în studioul TV al Loteriei Române, la care au participat toate bonurile fiscale emise în luna decembrie.

bonuri

ACTUALIZARE 16:05 - Bonurile în valoare de 706 lei emise pe 7 decembrie 2016 au ieşit câştigătoare la prima extragere lunară din acest an a loteriei fiscale, aşa încât toate persoanele care deţin astfel de bonuri îşi pot revendica premiul printr-o cerere depusă la ANAF în următoarele 30 de zile, fondul total de un milion de lei fiind împărţit la maxim 100 de premianţi.

Fondul total de premiere a fost păstrat la un milion de lei, sumă din care vor fi acordate cel mult 100 de premii.

După extragerea bilelor din urne, au ieşit câştigătoare bonurile din data de 7 decembrie, în valoare de 706  lei.

Dacă vor fi depuse peste 100 de cereri de revendicare a premiilor, va fi organizată o a doua extragere, pentru desemnarea celor 100 de câştigători, potrivit Ministerului Finanţelor.

Rezultatele extragerii vor fi postate pe site-ul Ministerului Finanţelor, al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) şi al companiei Loteria Română pentru o perioadă de minimum 30 de zile.

Cererile pentru revendicarea premiilor pot fi depuse de luni la sediile ANAF.

Persoanele care merg la Fisc pentru revendicarea premiilor trebuie să depună în original bonul fiscal câştigător, alături de copia actului de identitate şi de o cerere.

Un bon fiscal este considerat câştigător doar dacă îndeplineşte cumulativ condiţiile prevăzute de lege, având înscrise elementele obligatorii care arată că a fost emis cu un aparat de marcat fiscalizat.

La extragerea din decembrie 2016 au ieşit câştigătoare bonurile fiscale în valoare de 420 lei emise pe 14 noiembrie 2016.

Ultima extragere a loteriei fiscale de anul trecut a fost una ocazională de Anul Nou, organizată pe 31 decembrie, la care au câştigat persoanele care au efectuat cumpărături pe data de 27 aprilie 2016, cu o valoare de 187 lei.

Anul trecut au fost organizate în total 14 extrageri ale loteriei bonurilor fiscale, dintre care 12 lunare şi două ocazionale, fiecare cu un fond de premiere de un milion de lei.

Regula se păstrează şi pentru acest an, cu câte o extragere lunară şi două speciale, fondul anual de premiere fiind stabilit la 14 milioane de lei.

Prima extragere ocazională va avea loc pe 16 aprilie, de Paşte, la care vor participa bonurile emise între 23 ianuarie şi 31 martie, iar cea de-a doua va fi organizată de Crăciun, pe 24 decembrie, pentru bonurile emise de la 1 aprilie până la 8 decembrie 2017.


 

Fondul de premiere este de 1 milion de lei, sumă din care vor fi acordate cel mult 100 de premii.

Potrivit unui comunicat al MFP, selecția câștigătorilor va fi realizată în două etape. Duminică, 22 ianuarie, va fi organizată prima etapă, care va consta din extragerea bilelor care vor determina ziua emiterii și valoarea bonurilor câștigătoare. După centralizare, dacă numărul cererilor de revendicare este mai mare de 100, va fi organizată cea de-a doua extragere, pentru determinarea celor maxim 100 de bonuri câștigătoare.

Extragerea de duminică va fi organizată în studioul TV al Loteriei Române, începând cu ora 16:00. Extragerea este publică și va putea fi transmisă, în direct, de toate televiziunile interesate, prin preluarea semnalului audio-video de la studioul Loteriei Române.

Rezultatele extragerii vor fi publicate pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice (MFP), al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) și al C.N. Loteria Română (CNLR) pentru o perioadă de minim 30 de zile.

Cererile de revendicare pot fi depuse începând cu prima zi după efectuarea extragerii, timp de 30 de zile. Posesorii bonurilor câștigătoare trebuie să depună bonurile fiscale (în original), copia actului de identitate și o cerere, la orice administrație fiscală din structura ANAF.

În 2017, Ministerul Finanțelor Publice organizează extrageri lunare în cadrul Loteriei bonurilor fiscale și două extrageri ocazionale, una de Paște și una de Crăciun, fondul anual de premiere fiind de 14 milioane de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri