Video Goana după PET-urile reciclabile: Ca să facă rost de bani, unii oameni intră cu totul în tomberoane și iau toate sticlele

Data actualizării: Data publicării:
oameni care fura sticle din containere
Cei care sunt în căutarea sticlelor din plastic au devenit extrem de creativi și perseverenți. FOTO: Captură Digi24/ Primăria Iași

Goana după PET-urile reciclabile întrece orice imaginație. Tomberoanele sunt vandalizate zilnic de când se dau banii înapoi pe sticle, odată cu implementarea Sistemului de Garanție - Returnare. La Iași, de exemplu, sunt imagini surprinse de camere de supraveghere care arată oameni care intră cu totul în tomberoane să caute PET-uri.

Reprezentanții societății de salubritate de la Primărie spun că au încercat numeroase sisteme de securizare a containerelor, dar nimic nu a funcționat, deocamdată.

Cei care sunt în căutarea sticlelor din plastic au devenit extrem de creativi și perseverenți.

Unii dintre ei reușesc să intre cu totul în container, strecurându-se prin spațiul îngust al acestuia, iar din interior deschid ușa și iau apoi tot ce găsesc.

Intenția este ca la final de zi să adune cât mai multe, însă acest lucru afectează ținta de colectare a societății de salubritate.

În prezent, în Iași, nivelul de reciclare nu depășeste procentul de 14%.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri