Primul român decorat de președintele Klaus Iohannis, amenințat cu moartea

Data publicării:
bjoza digi

55 de mesaje şi peste 30 de telefoane de amenințare a primit, doar în acest an, Octav Bjoza.

„S-a ajuns până la ameninţări cu moartea, de genul: îţi dăm foc la casă, îţi crăpăm capul, angajăm racheţi moldoveni ca să te lichideze”, povestește el.

Un reporter Digi24 a sunat la numărul de la care preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politic a primit toate aceste mesaje, pentru a afla cine este autorul.

Discuţie reporter – suspect:

Reporter: Domnul Bjoza, îl cunoaşteţi?

Suspect: Da, sunt doctor cardiolog.

Reporter: Îl cunoaşteţi pe domnul Bjoza?

Suspect: Nu!

Reporter: Octav Bjoza...

Suspect: Ăsta e telefonul asistentului meu. Știu că el a fost deportat, foarte supărat că a fost distrus şi acesta, care ziceți dvs, i-a făcut numai necazuri, acest Borza. Vin la mine, la cabinet, la cardiologie şi toţi sunt foarte revoltaţi pe acest individ.

Reporter: Credeţi că e normal să trimită aceste mesaje?

Suspect: Cred că e normal să îl şi bată dacă îl prind, aşa am înţeles.

Ceilalţi membri ai Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politic au propriile teorii.

Cred că tot un fost deţinut sau o persoană care a fost cu domiciliu obligatoriu”, spune Dan Despan, membru al asociației.

Octav Bjoza a făcut plângere la Poliţie încă din vara anului trecut. Dosarul a ajuns repede, în câteva zile, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov. Procurorilor le-a luat însă şapte luni să vină cu un răspuns.

„Soluţia a fost una de clasare, întrucât probele administrate în cauză nu au confirmat plângerea depusă”, a spus Raluca Mirică, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov.

Octav Bjoza a anunţat că va contesta această soluţie, mai ales că o simplă procedură de localizare a telefonului de pe care este sunat ar rezolva acest caz.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri