Prințul Charles, după ce a primit titlul de Doctor Honoris Causa: „Am început să iubesc România pentru frumusețea naturală unică”

Data publicării:
charles prince

Titlul de Doctor Honoris Causa este prima distincţie onorifică pe care Prinţul Charles a acceptat-o din partea unei instituţii de învăţământ superior. Universitatea Bucureşti i-a acordat acest titlu la aniversarea a 150 de ani de la înfiinţare, pentru interesul arătat faţă de România şi tradiţiile de aici.

„Am ajuns să iubesc România pentru frumuseţea naturală unică şi nepătată, pentru peisajele fascinante şi comunităţile rurale, fiecare cu propriile obiceiuri”, a declarat Prințul Charles,

În acest an aniversar, nu puteam marca mai bine acest eveniment decât prin onoarea pe care Alteţa sa Regală ne-a făcut-o prin acceptarea de a face parte din comunitatea noastră academică”, a spus Loredana Ghimfuș, purtătorul de cuvânt al Universităţii Bucureşti.

La ceremonia au luat parte zeci de invitaţi. Printre ei, membrii Casei Regale, Principesa Margareta a României, Principele Radu, dar şi oameni politici, miniştri, ambasadori, dar şi studenţi ai Universităţii Bucureşti.

El a fost un ambasador real şi foarte bun al României în străinătate. Vine de foarte mult timp în România şi întotdeauna a încercat să promoveze cultura românească”, spune un student.

E cel mai logeviv prinţ moştenitor din istoria tronului Marii Britanii şi vă daţi seama că toată lumea vrea să îl vadă”, spune un altul.

E un eveniment important şi am vrut să fiu aici. Am vrut să îl vad, de mult îmi doresc să îl văd”, mărturisește o tânără.

Înainte de această ceremonie, Prinţul Charles a avut o întâlnire de 20 de minute cu preşedintele Traian Băsescu, la Palatul Cotroceni, iar apoi a avut o întrevedere cu soţia premierului Victor Ponta, Daciana Sârbu, la o vilă de protocol.

Moştenitorul coroanei britanice a venit marţi în România şi a vizitat Braşovul, dar şi proprietăţile pe care le deţine în judeţul Covasna.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri