Prințul Charles, în vizită oficială în România

Data actualizării: Data publicării:
The Prince Of Wales Visits Wales
Foto: Gulliver/ Getty Images

Moştenitorul Coroanei Regale Britanice a început, miercuri, o vizită oficială în România. Conform programului, în jurul orei 15.00, Prinţul Charles va depune o coroană de flori la Mausoleul Eroului Necunoscut din Parcul Carol, urmând ca la ora 17.00 să fie primit la Palatul Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis.

The Prince Of Wales Visits Wales
Foto: Gulliver/ Getty Images

ACTUALIZARE 16:00 - Prințul Charles a ajuns în România.  Moștenitorul coroanei britanice a depus o coroană de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut.


În ultimii ani, prinţul a fost de mai multe ori în România în vizite private, în Transilvania, unde deţine mai multe proprietăţi.

Prințul Charles va fi decorat de președinte 

Șeful statului îi va conferi Prințului Charles „Steaua României" în Grad de Mare Cruce, în semn de „prețuire pentru activitatea în România și pentru promovarea imaginii acesteia în lume".

Administrația Prezidențială a anunțat că președintele Klaus Iohannis îl va primi, miercuri, pe Prințul Charles la Palatul Cotroceni și că temele de discuție vor viza dezvoltarea și aprofundarea relației de Parteneriat Strategic dintre România și Marea Britanie, inclusiv în domeniul securității, evoluția relațiilor dintre cele două țări în perspectiva Brexit, cu accent pe situația comunității românești din Marea Britanie, precum și ampla activitate caritabilă desfășurată de Prințul de Wales în România.

De asemenea, prințul Charles se va întâlni și cu premierul Sorin Grindeanu și va merge la mai multe organizații care „ implică o colaborare, într-un fel sau altul, între Marea Britanie și România”, a anunțat Ambasada Marii Britanii la București. 

Ambasadorul Marii Britanii la București, Paul Brummell, a declarat pentru Agerpres că vizita Prințului Charles, un mare prieten și admirator al României, reprezintă celebrarea forței legăturilor dintre cele două țări.

„Aceasta va fi a doua vizită oficială a Alteței Sale, dar nu este străin de România. Face frecvent vizite private aici. Este un mare prieten și admirator al României, are o fundație aici, care susține prezervarea arhitecturii tradiționale și dezvoltarea meșteșugurilor tradiționale, spre exemplu.Cred că acesta este mesajul principal: că vizita Alteței Sale reprezintă celebrarea modalităților, de o diversitate imensă, prin care oamenii și organizațiile din România și Marea Britanie colaborează pentru a face lucruri bune", a afirmat diplomatul britanic.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri