Protest la o fabrică din Onești. Oamenii vor să intre în greva foamei

Data publicării:
1812proteste-39299

Mulți dintre angajați vor să intre în greva foamei dacă problema lor nu se va rezolva în scurt timp. Liderul de sindicat susține că a discutat cu conducerea societății comerciale despre neplata salariilor, însă directorul susţine că nu are fonduri. Firma aparține familiei omului de afaceri Marian Iancu.

Este cea de-a șasea zi de protest. Muncitorii sunt nemulțumiți că nu și-au mai primit salariile din luna septembrie. Mulți dintre ei sunt disperați pentru că au rate la bănci, copii la școală și facturi de plătit.

Conducerea spune că nu le poate vira salariile, pentru că încasările au scăzut foarte mult.

„Este o situație dramatică pentru unii dintre angajați. Am discutat cu liderii de sindicat și astăzi se pare că au primit un răspuns din partea patronatului, prin care se angajează că le va plăti banii până la finalul anului, chiar dacă sunt blocate conturile”, a declarat la Digi24 prefectul județului Bacău, Claudiu Șerban.

„Am luat legătura cu conducerea societății, cu domnul Iancu și ni s-a spus că încasările care vor fi în perioada imediat următoare toate se vor duce către salarii”, a spus Gheorghe Constăndoiu, lider de sindicat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri