Protestul „Uniţi Salvăm” Roşia Montană a ajuns în cea de-a 16-a zi

Data publicării:
protest-7

Protestele faţă de exploatarea aurului de la Roşia Montană continuă. Câteva zeci de persoane, în majoritate tineri, s-au adunat luni seară în Capitală, în cea de-a 16-a zi a protestului faţă de proiectul minier de la Roşia Montană. Manifestanţii cer retragerea proiectului de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană şi demiterea celor care au iniţiat proiectul de lege, printre care şi ministrul delegat pentru Marile Proiecte, Dan Şova.

Înarmaţi cu steaguri şi peturi umplute cu pietre, protestatarii adunaţi la fântâna de la Universitate au cerut oprirea proiectului Roşia Montană.

Duminică seară, aproape 15.000 de oameni care se opun proiectului de la Roşia Montană au participat la un marş prin centrul Capitalei. Acţiuni similare au avut loc şi în mai multe oraşe din ţară, printre care Alba-Iulia, Cluj-Napoca, Iaşi, Craiova şi Braşov, dar şi în numeroase oraşe ale lumii, organizate de românii din diaspora.

Mişcările de protest au început după ce Guvernul a aprobat, în 27 august, un proiect de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană, documentul fiind transmis Parlamentului spre adoptare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri