Ramona Mănescu, după întârzierile înregistrate de trenuri: Conducerea CFR e mai interesată de salariile consistente decât de călători

Data publicării:
gara2

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, le cere explicaţii directorilor CFR SA şi CFR Călători cu privire la întârzierile înregistrate de trenul care a circulat marţi pe ruta Petroşani – Craiova, rămas blocat pe câmp timp de aproximativ patru ore.

Oficialul consideră că vinovat pentru situaţie este managementul defectuos şi lipsa de interes a conducerii companiilor, cerând sancţionarea celor vinovaţi.

Nu este posibil ca timp de patru ore călătorii să îngheţe într-un tren, în timp ce oamenii cu funcţii înalte din aceste societăţi stau bine mersi la căldură. Modul în care conducerile celor două companii au tratat această situaţie ne arată de fapt calitatea slabă a actului de management. Cei din fruntea companiilor au demonstrat că sunt mai degrabă interesaţi de salariile consistente decât de călători. Această atitudine explică, de altfel, şi rezultatele nesatisfăcătoare ale CFR SA şi CFR Călători”, a arătat Ramona Mănescu într-un comunicat remis de Ministerul Transporturilor.

Marţi dimineaţă, trenul Regio 2080 s-a oprit în câmp, între localităţile gorjene Lunca Budieni şi Copăcioasa, din cauza unei defecţiuni a locomotivei. Călătorii care se aflau în tren au fost nevoiţi să aştepte în frig până când echipele de intervenţie au găsit o soluţie pentru preluarea acestora. În urma acestei defecţiuni, trei trenuri au înregistrat întârzieri de peste 380 de minute.

Tot marţi, pe ruta Făurei-Galaţi, o altă garnitură a avut o defecţiune la rama electrică, fiind necesară o locomotivă de ajutor. Călătorii aflaţi în acest tren au fost nevoţi să aştepte timp de două ore pentru a-şi putea continua drumul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri