Rareş Mănescu, PNL: „Nu putem interzice afilierea lui Gigi Becali la Comisia de modificare a Constituţiei”

Data publicării:
1902 20impartialgigi-50448

Nu-i putem interzice această afiliere”, afirmă vicepreşedintele PNL. Întrebat dacă sunt membri PNL deranjaţi de prezenţa unui condamnat - aşa cum este Gigi Becali - în Comisia parlamentară de modificare a Constituţiei, Rareş Mănescu îşi declină competenţa: „Nu pot să spun eu... Dacă cei din comisia juridică îl acceptă... să vedem ce se va întâmpla.

Din aceeaşi emisiune:

„Greu de exclus”. Jocul disidenţei şi deficitul de democraţie din PNL, în analiza invitaţilor emisiunii Imparţial

Săptămâna trecută, Gigi Becali a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul în care a fost acuzat de privare de libertate. Legea îi permite să rămână deputat, după ce judecătorii au decis să nu îi interzică drepturile civile de a ocupa funcţii publice şi de a fi ales.

Luni, Crin Antonescu a apreciat că Gigi Becali nu mai este problema PNL şi că, din punctul său de vedere, îşi poate păstra locul în comisia de modificare a Constituţiei. „Este o chestiune care ține de Camera Deputaților, după părerea mea, da. Pentru că este un deputat care a făcut o opțiune pentru o comisie, a fost votat de plen ca atare, nu mai este o problemă a PNL”, a spus Crin Antonescu.

George Becali a fost trimis în judecată în 2009, alături de bodyguarzii săi şi de poliţistul Romulus Dumitrescu pentru lipsire de libertate. Anchetatorii spun că el a vrut să îşi facă singur dreptate şi le-a cerut gărzilor de corp să prindă un grup de hoţi care i-au furat maşina.

Hoţii au fost duşi într-un bar din zona Pipera unde, potrivit anchetatorilor, ar fi fost sechestraţi şi supuşi la violenţe fizice şi psihice, fiind puşi să scrie şi şi să semneze declaraţii în care consemnau că ei au furat maşina.

Gigi Becali este judecat în alte două dosare pentru fapte de corupţie.

Ella Moroiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri