Răsturnare de situație în cazul afaceristului din Cluj care a susținut că a fost răpit și torturat. Polițiștii au stabilit că a mințit

Data actualizării: Data publicării:
masini de politie
FOTO: Shutterstock

Omul de afaceri din Cluj prins beat la volan, care le-a spus polițiștilor că a fost sechestrat și torturat, a mințit, au stabilit anchetatorii după ce au verificat cele spuse de el.

 

Polițiștii au ajuns la această concluzie după cercetări care au durat 48 de ore.

„Din cercetările efectuate de către polițistii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, Serviciul de Investigații Criminale și Poliția municipiului Cluj-Napoca – Biroul de Investiții Criminale, cu sprijinul Direcției de Investigații Criminale și suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale, respectiv Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Cluj, rezultă că cele sesizate nu s-au confirmat, fiind administrate probe din care a reieșit faptul ca victima nu a fost victima vreunei infracțiuni de lipsire de libertate in mod ilegal și nici a celei de tâlhărie calificată”, a transmis IPJ Cluj.

„De asemenea, conform afirmațiilor victimei, aceștia ar fi exercitat violențe asupra sa cu scopul de a obține parola de la un dispozitiv tip „cold wallet” pe care ar fi deținut criptomonede. În prezent, bărbatul de 42 de ani se află internat la spital, unde primește îngrijiri medicale”, au transmis polițiștii clujeni.

O parte din bunurile reclamate ca au fost furate au fost recuperate. În ceea ce privește furtul criptomonedelor și a respectivului dispozitiv de tip wallet polițiștii au precizat că „fapta nu există și nu a fost creat niciun prejudiciu din partea unor terțe persoane”.

Bărbatul, patronul unui cunoscut restaurant, a fost implicat într-un accident rutier ușor iar polițiștii au descoperit că urcase beat la volan. Aparatul a indicat o alcoolemie de 0,76. El le-a povestit agenților că a fost sechestratși torturat de mai mulți agresori chiar i-au tăiat un deget pentru a obține accesul la portofelul virtual unde ar avea criptomonede de peste 950.000 de lei. Bărbatul a susținut că le-a dat codul de acces, ca să îl elibereze. Polițiștii nu au găsit nimic pe camerele de supraveghere din zonă care să confirme spusele bărbatului, așa că au continuat cercetările. În urma lor au constatat că omul de afaceri a înscenat totul.

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri