Reacția ministrului de Interne la posibilele crime în serie din Caracal: „Un caz cutremurător”

Data publicării:
nicolae moga agerpres_7957416
Foto: Agerpres

Ministrul de Interne, Nicolae Moga, reacționează la cazul posibilului criminal în serie din Caracal. „Un caz cutremurător care sper să fie elucidat cât mai repede”, spune ministrul.

Ancheta nu este încă finalizată și nu vreau să dau verdicte.

El spune că nu vrea să dea verdicte câtă vreme ancheta nu este finalizată.

Este prematur să mă pronunț acum cu privire la felul cum a fost gestionat apelul la 112 sau cum s-a făcut localizarea telefonului, dar evident toate aceste lucruri trebuie clarificate. Dacă într-adevăr se dovedește că au fost întârzieri în modalitatea de intervenție, cine este vinovat trebuie să plătească, indiferent că este de la Poliție sau de la STS”, a spus Moga.

El a adăugat că a cerut un raport cu privire la procedura urmată.

Am solicitat comenzii Poliției Române să aloce toate resursele în acest caz pentru elucidarea cu celeritate a tuturor aspectelor. Deja, conducerea Poliției Române a trimis specialiști de la Institutul National de Criminalistică și de la Secția de Investigații Criminale la Caracal pentru a acorda sprijin polițiștilor de acolo. Solicit Poliției Române să comunice permanent pe această situație”, a mai spus ministrul.

Declarațiile sale vin după ce un bărbat din Caracal, în vârstă de 66 de ani, Gheorghe Dincă, a fost dus la audieri în cazul fetelor dispărute la Caracal. Într-un butoi în curtea casei în care stătea au fost găsite rămășițe umane și bijuterii.

Fata dispărută cu o zi în urmă apucase să sune la 112, dar STS a furnizat trei locații greșite.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri