SĂPTĂMÂNA SUB LUPĂ. Atentatul dejucat din urmă cu două zile, cel mai periculos de până acum

Data publicării:
08122012 20sava 20sri 20atentat-37570

Potrivit SRI, ceidoi pakistanezi erau implicaţi în pregătirea unor activităţi ale unei structuri afiliate Al-Qaida de comitere de acţiuni teroriste pe teritoriul României în perioada sărbătorilor de iarnă.În ultimii 15 ani SRI nu a confirmat o tentativă de atentat pe teritoriul României

„Este o acțiune mai agresivă față de celelalte acțiuni care au fost până acum dejucate pe teritoriul României, iar ce s-a aflat de către opinia publică s-a bazat pe o evaluare a tuturor membrilor din sistemul de securitate națională și pe schimbul de informații cu partenerii externi, acesta s-a intensificat în ultima perioadă”, a spus Sorin Sava, purtător de cuvânt al Serviciului Român de Informații în direct la Digi24.

„Sunt probleme de securitate care nu trebuie spuse, tocmai pentru a pre-întâmpina pe viitor astfel de situații. Este cea mai periculoasă dejucare de până acum, pentru că au mai fost dejucări teroriste”, a adăugat Costin Georgescu, fost director SRI.

Cei doi pakistanezi erau studenţi la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu. Ei au ajuns să studieze în România cu ajutorul unor burse finanţate din bani europeni. Acum se află în custodia SRI şi vor fi expulzaţi în curând de pe teritoriul național.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri