Șase tone de carne au fost confiscate din piețele din țară

Data publicării:
carne miel

Valoarea produselor confiscate depăşeşte 190.000 de lei, iar 183 de persoane sunt cercetate acum pentru că au încălcat condiţiile de vânzare şi transport a cărnii.

Poliţiştii au confiscat aproximativ 300 kilograme de carne de la diverşi comercianţi şi au aplicat 495 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 40.000 lei, în perioada 29 aprilie - 5 mai, a declarat duminică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, Nicolae Lohon.

Potrivit sursei citate, în mai multe localităţi ale judeţului s-a acţionat pentru prevenirea şi combaterea furturilor de animale şi pentru verificarea legalităţii sacrificării şi vânzării animalelor, a cărnii şi produselor de carne.

Au fost mobilizaţi peste 300 de poliţişti şi 35 de inspectori ai Direcţiei Sanitar Veterinare Mehedinţi care au participat şi la cele 51 de filtre rutiere instituite pe drumurile publice şi la controlul a 775 autovehicule, ocazie cu care s-au constatat şi nouă infracţiuni în care sunt cercetate 11 persoane care au intenţionat să comercializeze ilegal cantitatea de carne precizată.

Astfel de controale au avut loc și în Galați, unde s-au confiscat peste 500 de kilograme de carne de miel și de vită, în valoare de 11.000 de lei și s-au aplicat mai mult de 500 de sancțiuni contrvenționale, cu o valoare de 44.000 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri