Şeful Poliţiei Sibiu demisionează: Familia mi-a fost ameninţată în ultimele 12 ore

Data actualizării: Data publicării:
cristian negru sibiu

Şeful Poliţiei Municipiului Sibiu, Cristian Negru, a anunţat luni seară, într-o conferinţă de presă, că demisionează din funcţie. El a adăugat că ia această decizie şi având în vedere că familia îi este ameninţată. Ministrul de Interne, Dragoş Tudorache, a dezvăluit că şeful Poliţiei i-a cerut, la un moment dat, unui subaltern să calce animalul cu maşina. Comisarul Cristian Negru a negat însă, această informaţie.

 

Cristian Negru a recunoscut că a luat decizia de a împușca animalul și a declarat că îşi asumă responsabilitatea, dar nu şi vinovăția.

Decizia îmi aparţine şi mi-o asum, îmi asum responsabilitatea, nu vinovăţia.

Afirmaţia privind lovirea animalului cu maşina nu îmi aparţine.

La intervenţia de la Sibiu, prioritatea echipelor a fost salvarea vieţii oamenilor şi în subsidiar cea a vieţii animalului, deşi s-a dorit tranchilizarea.

Mă retrag de la conducerea Poliţiei Municipiului Sibiu şi mă pun la dipsoziţia organelor de anchetă.

Iau decizia în contextul ameninţărilor primite în ultimele 12 ore, la adresa familiei – a soţiei şi a copiilor. Am primit un telefon anonim în care mi se spunea că o să mi se răpească copiii şi că vor fi supuşi la acelaşi tratament ca şi ursul. În 18 ani de activitate nu am fost ameninţat ca în ultimele 12 ore”, a declarat Cristian Negru.

Comisarul Cristian Negru, şeful Serviciului Cabinet din cadrul Poliţiei Sibiu, a fost împuternicit la comanda Poliţiei Municipiului Sibiu pentru o perioadă de şase luni, mandat care expiră la începutul anului viitor. Cristian Negru conduce Serviciul Cabinet din cadrul Inspectoratului de Poliţie Sibiu din luna octombrie 2014, iar înainte de a veni la Sibiu a fost şeful Serviciului de Combatere a Criminalităţii Informatice din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ordin ca ursul să fie călcat cu maşina

Ministrul de Interne, Dragoș Tudorache, a declarat, luni, că șeful Poliției Municipiului Sibiu a dat ordin ca ursul să fie călcat cu mașina. De asemenea, ministrul a precizat că animalul a fost ucis deoarece nu există proceduri în astfel de situații. 

Apare o referire la această înregistrare și în raportul Corpului de Control. Întreaga derulare a operațiunii, așa cum a fost ea fixată tehnic, este deja pusă la dispoziția Parchetului, în cadrul anchetei pe care procurorii o desfășoară. În raport apare ca fiind o instrucțiune dată din partea șefului poliției, cel care coordona operațiunea”, a spus ministrul.

De asemenea, Dragoș Tudorache a mai spus că în momentul în care a fost ucis, ursul nu mai prezenta un pericol iminent pentru populație, așa că mai trebuia făcută o încercare de tranchilizare. 

Citiţi şi:

Noi imagini cu ursul ucis la Sibiu. Ministru: Şeful Poliţiei a cerut ca animalul să fie călcat cu maşina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Te-ar putea interesa și:
urs sibiu_capturi digi24 (1)
STS: 28 de apeluri la 112 au anunțat prezența ursului în Sibiu
urs sibiu
Ministerul Mediului cere anchetă: nu ni s-a cerut aprobarea pentru împușcarea ursului
Partenerii noștri