Singura aplicație oficială pentru situații de urgență dă eroare. Răspunsul DSU

Data actualizării: Data publicării:
170703_URMARI_FURTUNA_42_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Singura aplicaţie oficială prin care cetăţenii pot fi avertizaţi de coduri meteorologice sau evenimente în desfăşurare, vorbim de aplicaţia Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, este blocată de aproape o oră.

170703_URMARI_FURTUNA_42_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Motivul: foarte multe persoane accesează aplicaţia pentru a vedea unde se află ciclonul care a determinat codurile meteo.
Departamentul pentru Situații de Urgență a anunțat că este la curent cu această problemă.

Pentru cei care întâmpină dificultăți în accesarea aplicației DSU, problema este cunoscută, iar acum se lucrează pentru redimensionarea serverului astfel incât să permită mai multe accesări simultan”, au anunțat oficialii departamentului.

Cinci județe sunt sub cod portocaliu de furtună și aproape toată țara este sub cod galben.

Mii de şcoli vor fi închise mai devreme astăzi, ca măsură de precauţie pentru că vine furtunile. Autorităţile sunt în alertă. 4.000 de militari, medici şi pompieri sunt pregătiţi să intervină în toată ţara, unde este cazul.

Departamentul pentru Situații de Urgență a publicat pe pagina de Facebook o serie de recomandări pentru cei aflați în zonele vizate de furtuni:

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri