Sorin Grindeanu se întâlneşte din nou cu transportatorii. Protestele au loc în continuare, lângă București

Data publicării:
sorin grindeanu pe holurile palatului victoria
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, are marţi programată o nouă întâlnire cu transportatorii. FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, are marţi programată o nouă întâlnire cu transportatorii, în cea de-a şaptea zi de la declanşarea manifestărilor de protest în întreaga ţară, transmite News.ro.

„Astăzi, 16 ianuarie 2024, ora 13:00, la sediul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii va avea loc o întâlnire între ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, şi reprezentanţii Confederaţiilor patronale şi Federaţiilor reprezentative ale transportatorilor rutieri”, anunţă, marţi, oficialii Ministerului Transporturilor.

Întâlnirea are loc în contextul în care transportatori şi fermieri protestează în continuare, în apropierea Capitalei, nemulţumiţi de rezultatul de până acum al întâlnirilor cu premierii şi diferiţi miniştri care ar putea rezolva revendicările pe care le au.

Protestul transportatorilor şi fermierilor a început în urmă cu şapte zile, iar la ieşirea de la ultimele discuţii cu premierul Marcel Ciolacu aceştia au anunţat că manifestarea continuă, decizia de a rămâne în stradă fiind a fiecăruia dintre participanţi.

Poliţia Română anunţa, luni, că au fost deschise 24 de dosare penale de incitare la violenţă în contextul protestelor.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut luni, o întâlnire de lucru cu miniştrii implicaţi în negocierile cu transportatorii şi fermierii protestatari, scopul discuţiilor fiind urgentarea elaborării de acte normative care să transpună în practică soluţiile convenite de cele două părţi prin procesele-verbale încheiate.

Premierul a transmis că Guvernul are o totală disponibilitate la dialog, totul până la măsurile privind reducerea evaziunii fiscale, linia roşie peste care nu pot trece.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri