Sorin Oprescu promitea un adăpost pentru 4.000 de câini, dar la Dogtown sunt doar 400

Data publicării:
5319497-Mediafax Foto-Catalin Abagiu 1

Puțin, dacă te gândești că sunt zeci de mii de maidanezi în București, dar e ceva. Ei bine, nu este. Sunt numai 400 de câini acum acolo. Sorin Oprescu era foarte preocupat de acest subiect anul trecut în primăvară. Era în campanie când inaugura adăpostul mult-lăudat.

„Am să consult consiliul, am să ţin cont de consiliile locale, primăriile de control, până una alta, eu m-am apucat, pe partea de societate civilă care mă sprijină, să pot să construiesc un adăpost pentru... dar în care să încapă toți ăia care umblă brambura așa, prin București”, spunea Sorin Oprescu în 7 mai 2012.

„De acum, Primăria se va îndrepta către constituirea unei structuri comune de strângere a câinilor fără stăpân de pe străzi, împreună cu primăriile de sector, dar şi cu ONG-urile de profil, pentru că acum avem unde să-i aducem. Vom strânge câinii în principal din zona şcolilor, a spitalelor, de pe marile bulevarde etc. Acest adăpost e o provocare pentru noi toţi, pentru societatea civilă şi pentru orice iubitor de animale care doreşte să se implice în continuarea şi extinderea acestui proiect", declara edilul Capitalei.

Asta spunea primarul Sorin Oprescu primăvara trecută, înainte să fie ales, inaugura un adăpost pentru 4.000 de câini. Însă reporterul Digi24 a găsit doar 400 de patrupede acolo și n-au fost niciodată mai mulți. Însă doar 40 dintre aceștia au fost duși acolo de către Primăria Capitalei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri