Staţii de metrou evacuate din cauza unei sacoşe în care erau sticle cu suc şi un sandviş

Data actualizării: Data publicării:
metrou blocat unirii 2 21016

A fost alertă la metroul din Capitală, în această seară. Metrorex a decis să evacueze călătorii din trei staţii - Unirii 1, Izvor şi Eroilor - după ce un paznic a descoperit o sacoşă abandonată, într-o garnitură de tren. Situaţia a revenit la normal după ce pirotehniştii au descoperit că, în punga respectivă, erau doar două sticle de suc şi un sandviş.

metrou blocat Unirii 1 21016
metrou blocat Unirii 1 21016

ACTUALIZARE 20.10. Circulaţia metroului a fost reluată. A fost o alarmă falsă. În coletul suspect - care era de fapt o sacoşă - erau două sticle cu suc şi un sandviş.


Aproape o oră nicio garnitură de metrou nu a circulat între Eroilor şI Unirii 1. Un apel la 112 a anunţat prezenţa unui pachet suspect într-o garnitură de metrou, la staţia Piaţa Romană. Trenul a fost evacuat şi dus pe o linie izolată de la Piaţa Unirii, unde au fost chemaţi pirotehniştii.

Toate garniturile care ajungeau la staţia de la Eroilor erau golite de călători, care apoi au fost evacuaţi, în urma deciziei Metrorex.

Marin Aldea, director Metrorex: „Într-un tren de metrou care a ajuns la staţia de metrou Izvor s-a primit informaţia de colet suspect. S-au debarcat călătorii imediat, s-au evacuat călătorii din staţia Izvor”.

Aşa că toată aglomeraţia s-a mutat în autobuzele RATB.

Unul dintre călătorii prinşi în trafic a povestit, pentru Digi24, cum a fost fost gestionată situaţia de către reprezentanţii Metrorex.

Raluca Andrei: „Am stat la un moment dat, îşi tot cereau scuze prin staţie că întârzie şi aşa mai departe, până când am fost rugaţi să evacuăm toate liniile, peronul şi au început să scoată toată lumea afară”.

Aceeaşi situaţie s-a repetat la staţia Izvor, dar si la staţia Unirii 1, una dintre cele mai aglomerate, unde spiritele s-au încins atunci când poliţiştii au interzis accesul în staţie. Marin Aldea Metrorex

Marin Aldea, director general Metrorex: „Mecanicul a fost informat probabil de către un călător că există, până la urmă s-a dovedit a fi o sacoşă cu nişte sticle, dar aşa se procedează în asemenea situaţii. În momentul în care se anunţă dispeceratul central se sună la 112 şi se intră în procedură. S-a dovedit că alarma a fost falsă şi la ora 20:02 s-a reluat circulaţia”.

Circulaţia a fost restricţionată la metrou mai bine de o oră, până când pirotehniştii au terminat de verificat sacoşa pierdută. Aceasta conţinea un sandviş şi două sticle de suc.

Dacă ati fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o stire puteţi lua legătura cu noi pe secţiunea Digivox a site-ului nostru digi24.ro, pe e-mail sau pe contul nostru de Facebook. Ne puteti contacta si telefonic, sau ne puteti trimite fotografii şi filmări pe WhatsApp, la numărul 0771.100.304. Va rugam sa precizati numele si locul din care le transmiteti.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri