Strada pe care oamenii merg cu mască de protecţie

Data publicării:
strada praf

Maria Dincă are 75 de ani şi de când se ştie locuieşte pe Bariera Vâlcii din Craiova. Femeia povesteşte că de doi ani, de când au început lucrările la stradă, toată casa ei este plină de praf. De teamă să nu se îmbolnăvească deschide rar ferestrele: „Vai şi amar de sufletul nostru. Nu poţi să aeriseşti ca omul dimineaţa şi seara cum toată lumea s-a obişnuit. Nu se poate deschide geam”.

Oamenii care locuiesc sau trec prin zonă se plâng că orice adiere de vânt sau maşină care trece pe stradă ridică tone de praf. Mulţi au început să folosească pe stradă mască de protecţie la nas şi gură.

Şoferii sunt şi ei nemulţumiţi: şi-au distrus maşinile în craterele de pe şosea. „Nu se poate descrie în cuvinte. Ceva îngrozitor. Interminabil. Aşa ceva nu se poate. Nu am cuvinte. Am rupt maşinile în două, mai ales în regim de taxi”.

Reabilitarea străzii a început în 2013, ca parte a unui proiect amplu de refacere a mai multor străzi din oraş, care a costat Primăria Craiova 11 milioane de euro. Lucrările ar fi trebuit să se încheie acum un an si jumatate, dar au tot fost amânări. Autorităţile dau vina pe ţevile vechi de apă, care trebuie înlocuite.

Mihail Genoiu, viceprimar al municipiului Craiova: „Odată cu intrarea pe şantierul respectiv s-a constatat că în plus faţă de lucrările pe proiectul ăsta există şi o conductă de apă, care n-a fost prevăzută să se schimbe, care are deja o viaţă destul de lungă. S-a schimbat şi această conductă”.

Primăria Craiova promite că totul va intra în normal după 9 septembrie, când expiră cel mai nou termen de încheiere a lucrărilor.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri