Strania dispariție unui cunoscut călugăr din mormânt

Data publicării:
calugar disparut

„S-au găsit două sicrie, din care unul cu rămăşiţe foarte vechi şi unul gol”, spune nepoata călugărului.

Marina Bălășoiu este nepoata călugărului Nil Dorobanțu şi singurul urmaş al acestuia. Femeia are o fundaţie în Bucureşti care publică scrierile monahului, aşa că a vrut să îi aducă trupul în Capitală. Doar că a avut parte de o surpriză neplăcută când groparii au deschis sicriul.

Nu am găsit nimic, altfel întotdeauna am venit aici la mormântul ăsta ca la mormântul unchiului meu, preotul Nil Dorobanțu, eram convinsă că este acolo, este o tulburare faptul că nu l-am găsit”, spune Marina Bălășoiu, nepoata călugărului.

„De la un timp încoace, părintele era căutat, întrebau oamenii despre dumnealui, îi aduceau un omagiu, îi aprindeau o lumânare, pentru că a fost foarte cunoscut, în special în Moldova”, spune Daniel Rață, preot paroh.

Localnicii sunt şi ei uimiţi.

„Am fost la înmormântare, a fost toată lumea, a fost curioasă să vadă, s-a văzut în tron. (Şi l-au băgat în groapă acolo?) Dar cum să nu!”, spune o localnică.

Dispariţia misterioasă a trupului călugărului va face obiectul unei anchete speciale.

S-a constituit o comisie la nivelul centrului eparhial. Această comisie se va deplasa în cel mai scurt timp la fața locului pentru cercetările de rigoare. Nu există nicio ipoteză”, spune părintele Vlăducu Viorel, purtător de cuvânt al Episcopiei Severinului si a Strehaiei.

Călugărul Nil Dorobanțu este cunoscut pentru viaţa agitată pe care a avut-o. A lăsat armata pentru hainele monahale şi a trăit mai mult în mănăstirile din Moldova. A fost apoi asuprit de Securitate şi scos din preoție pentru nesupunere.

Rudele nu se gândesc deocamdată să facă o plângere pentru a descoperi cum a dispărut trupul călugărului, iar poliţia spune că nu se poate autosesiza.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri