Tânăra care a vrut să se sinucidă și a sunat la Telefonul Copilului susține că a fost violată ani de zile de tatăl vitreg

Data actualizării: Data publicării:
Rotherham Child Abuse Scandal
Foto: Guliver/Getty Images

Hotărâtă să moară, o fată de 17 ani a înghiţit un amestec mortal, dar pentru că nu a vrut să fie singură în momentul fatal, a sunat la „Telefonul Copilului”, un serviciu de urgenţe al unei asociaţii neguvernamentale. Foarte inspirat, psihologul care i-a răspuns a ţinut-o de vorbă o oră şi jumătate, timp în care a anunţat poliţia. Din fericire, agenţii au reuşit să ajungă la timp la uşa adolescentei, care a fost dusă la spital şi a spus de ce îşi dorea să moară: tatăl vitreg o viola de ani de zile, iar mama ei nu o apăra.

„Ea sunat și a spus că nu vrea să moară singură. Este un citat pe care vi-l dau, exact așa s-a și exprimat. A vrut să stea de vorbă cu noi până la momentul la care se apropia sfârșitul”, a declarat Cătălina Surcel, director executiv la Asociația Telefonul Copilului.

Fata, în vârstă de 17 ani, i-a spus pshilogului de la Asociația Telefonul Copilului că fusese violată de tatăl vitreg în ultimii șase ani. Acesta este motivul pentru care ar fi vrut să își pună capăt zilelor. Ea a povestit că a fost la psiholog și pe urmă la psihiatru, dar nimeni nu ar fi crezut-o în legătură cu abuzurile suferite. Se afla însă sub tratament psihiatric pentru depresie.

Operațiune de salvare contracronometru

A luat un număr de 2 folii (de medicamente) și alcool, acela a fost momentul când a și sunat. Ea consumase, la momentul apelului, de aceea misiunea a fost una contracronometru, orice secundă conta, ea putea să moară în orice clipă”, a povestit Cătălina Surcel.

Psihologii de la Asociația Telefonul Copilului au anunțat 112, după ce au realizat că situația este gravă. Doi polițiști au mers de urgență în call-center-ul de unde a fost preluat apelul. Iar alții pe teren.

„Situația era gravă, tânăra nu voia să dezvăluie nici numele, nici locația în care se afla”, a relatat Diana Sarca, de la Poliția Capitalei.

Polițiștii au pornit să o caute având doar numărul de telefon de pe care sunase fata. Agenții au ajuns acasă la tatăl vitreg al fetei. Bărbatul nu mai locuia cu tânăra și mama acesteia.

Au bătut cu putere în ușă și în momentul în care, pe fundalul convorbirii telefonice, s-au auzit bătăile în ușă, colegii din call-center au confirmat: da, este locația corectă, acolo se află fata. Nu a fost nevoie să pătrundem în forță, tânăra a deschis ea ușa”, a spus Diana Sarca.

După ce s-a dat mobilizarea, operațiunea de salvare a durat 45 de minute. Fata era conștientă, dar în stare de somnolență - a fost transportată de urgență la spital pentru îngrijiri.

În ultima parte a apelului, ea era incoerentă, nu mai verbaliza, vocea stinsă, se auzea răsuflarea ei și atât. De aceea a fost important să fie găsită cât mai rapid”, a povestit Cătălina Surcel, de la Asociația Telefonul Copilului.

Când starea de sănătate îi va permite, tânăra va fi audiată în prezența unor psihologi. Poliția a deschis o anchetă.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri