Taur de 400 de kilograme, în goană pe străzile din Focşani

Data publicării:
taur getty

 Taurul fost găsit în zona Spitalului Judeţean "Sfîntul Pantelimon" din Focşani. FOTO: Gulliver/Getty Images

Potrivit medicului veterinar Adrian Moscu, animalul, care cântărea aproximativ 400 de kilograme, a fost scăpat pe străzile oraşului în momentul în care era descărcat din maşina proprietarului care-l adusese la abator pentru sacrificare.

Animalul a scăpat, luând-o la goană pe străzile Focşaniului până în zona Spitalului Judeţean de Urgenţă "Sfântul Pantelimon".

"Animalul a scăpat în momentul în care era manevrat de către proprietar şi de către angajaţii abatorului pentru a fi dus în abator. Fiind speriat, angajaţii abatorului nu l-au mai putut controla şi l-au scăpat. S-a sunat apoi la 112 şi am pornit în căutarea lui, pentru a-l tranchiliza şi a-l duce în abator", a declarat medicul veterinar Adrian Moscu.

Animalul a fost găsit după câteva zeci de minute de la primirea apelului la 112 în zona Spitalului Judeţean "Sfântul Pantelimon" din Focşani, la peste un kilometru de locul în care a scăpat.

"Era un animal speriat, agitat, pe străzile unui oraş. Din fericire, vremea este ploioasă, iar pe străzi nu era foarte multă lume. L-am găsit la circa 1.000 de metri după aproximativ jumătate de oră, l-am tranchilizat, fiind transportat apoi la abator, fără a produce probleme", a mai spus medicul veterinar Adrian Moscu.

Incidentul s-a petrecut la o zi după ce un alt taur a alergat liber pe câmpul ce leagă localitatea Mândreşti de Focşani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri