Taximetriștii vor protesta până când Ciolacu va merge să vorbească cu ei: „Plâng de durere că nu mai au bani să ducă la copii acasă”

Data publicării:
taximetristii protesteaza in bucuresti
Protestul a fost anunţat pentru perioada 26 - 28 februarie 2024. FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Protestul taximetriştilor din Piaţa Constituţiei şi Piaţa Victoriei este unul spontan, aceştia intenţionând să rămână acolo până va veni premierul să discute cu ei, a declarat miercuri, pentru Agerpres, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Patronatului Operatorilor de Transport în Regim de Taxi (ANPOTRT), Remus Nedelcu.

„Acesta este un protest spontan al şoferilor din toată ţara care vor milita şi vor intra şi în greva foamei. Vom sta acolo până ce va veni premierul, de data aceasta în stradă, la şoferi, să le spună de ce nu dă ordonanţă ca să echilibreze balanţa între transportatorii de taxi şi transportatorii de ridesharing. Este un protest spontan, fără limită de plecare. Dacă se dezamorsează în seara asta, în seara asta pleacă acasă. Dacă nu, în trei zile, în cinci zile, în zece zile, nu ştim”, a declarat Remus Nedelcu.

Întrebat câţi şoferi de taxi şi-au anunţat intenţia de a intra în greva foamei, el a spus că în Piaţa Constituţiei vor fi patru sau cinci persoane, iar în Piaţa Victoriei tot patru sau cinci persoane.

Anterior în cursul zilei de miercuri, reprezentanţii taximetriştilor au anunţat că vor intra în greva foamei, după ce reprezentanţii Guvernului au cerut o lună pentru a analiza modificarea legislativă cerută de aceştia.

Protestul a fost anunţat pentru perioada 26 - 28 februarie 2024

„Am fost la Guvern dimineaţă, la ora 9:00. Am cerut să se dea o ordonanţă de urgenţă pentru a modifica OG 49/2019, de 9 luni de zile, din 20 iunie 2023. Astăzi, când am ajuns acolo (la Guvern, n.r.) ei s-au făcut că nu ştiu absolut nimic, că acum iau la cunoştinţă, că acum văd despre ce e vorba şi ne-au mai cerut încă o lună de zile ca să vină cu o propunere. Fapt care nu se poate întâmpla pentru că peste o lună, o lună şi un pic, chiar nu mai avem cu cine sta de vorbă pentru că se intră în campanie electorală, nu o să se mai poată da ordonanţe de urgenţă şi taximetria la nivel naţional o să intre în colaps, la propriu. Toţi cei din piaţă, în momentul acesta mai sunt o mare parte dintre ei în Piaţa Constituţiei, o altă parte au blocat Piaţa Victoriei, vor intra în greva foamei. Pe oameni nu putem să-i mai oprim. Chiar mulţi au început să plângă de durere pentru că nu-şi mai pot plăti ratele la maşini, nu îşi mai pot plăti leasing-urile, nu mai au bani să ducă la copii acasă, la propriu”, a afirmat Remus Nedelcu.

Protestul taximetriştilor a fost anunţat pentru perioada 26 - 28 februarie 2024.

Conform unui comunicat al Confederaţiei Sindicale Naţionale Meridian, acţiunea are ca scop atragerea atenţiei Guvernului României, privind multiplele solicitări depuse în ultimele şapte luni, în încercarea de a modifica Legea 204/2019(OG49/2019), care reglementează transportul alternativ.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri