TEMĂ LA MINISTERUL EDUCAŢIEI. Clasa pregătitoare la şcoală sau la grădiniţă?

Data publicării:
5423902 20mediafax 20foto 20liviu 20chirica-42512

Anul trecut, părinţii au stat cu zilele la coadă pentru a-şi înmatricula copilul la şcoală.

Clasa pregătitoare a stârnit controverse încă de la început. O iniţiativă de amploare, lansată însă în lipsa unor săli amenajate şi a unor cadre didactice specializate. O altă decizie care a stârnit dispute a fost cea legată de obligativitatea de a înscrie copiii la şcoala la care sunt arondaţi. Soluţia găsită de familii a fost fie să-şi schimbe adresa din buletin, fie să aştepte la coadă la înscrieri, timp de ore în şir.

Au fost patru etape de înscrieri, în care au intrat 133.000 de copii. După tot scandalul de anul trecut, fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a luat în calcul mutarea clasei pregătitoare înapoi la grădiniţă. Decizia îi aparţine acum celui care a preluat şefia Educaţiei, Remus Pricopie.

Citiți șiRemus Pricopie, la Digi24: Clasa pregătitoare, obligatorie. Legea nu precizează locația, vom avea metodologia în februarie.

Bacalureatul profesional reprezintă o altă probleme de care trebuie să se ocupe actualul Guvern. Dorit de fostul ministru al Educaţiei Ecaterina Andronescu, examenul profesional nu a fost însă pe placul preşedintelui Traian Băsescu, care a trimis legea la reexaminare.

Alţi elevi, cu 12 ani mai mari, au dat piept cu temutul examen de maturitate. În iulie, doar 43% dintre aceştia au promovat bacalaureatul.

La sesiunea din toamnă a bacalaureatului, promovabilitatea a fost şi mai mică: 25%. Şi pentru că, în România, fiecare trebuie să aibă o diplomă, ministerul decis să introducă bacalaureatul profesional, cu probe practice şi examen la... educaţie antreprenorială.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri