Meleșcanu despre întâlnirea cu Kuzmin: „Am discutat foarte multe lucruri. N-am semnat niciun protocol”

Data actualizării: Data publicării:
mele ambas

Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a declarat marți că nu a semnat niciun protocol cu Ambasada Rusiei, în urma întâlnirii avute cu șeful misiunii diplomatice, Valeri Kuzmin.

„Am discutat foarte multe lucruri (cu ambasadorul Rusiei, n.r.). N-am semnat niciun protocol cu Ambasada Rusiei”, a declarat Teodor Meleșcanu.

Teodor Meleşcanu şi ambasadorul rus la Bucureşti, Valeri Kuzmin, nu au tras aceleaşi concluzii în urma întâlnirii pe care au avut-o săptămâna trecută. Dacă MAE român s-a limitat să spună că România vrea o abordare pragmatică în relaţia cu Rusia şi este deschisă la dialog. Valeri Kuzmin, într-un interviu pentru agenţia Tass, dă mai multe detalii. Diplomatul rus a caracterizat întâlnirea ca una foarte pozitivă, foarte consistentă, în care s-a vorbit despre necesitatea de a intensifica dialogul diplomatic dintre cele două ţări.

Dă şi exemple Valeri Kuzmin în ceea ce priveşte intensificarea acestei cooperări şi vorbeşte despre o posibilă semnare a a trei documente importante - noul Program de cooperare în domeniul culturii, educaţiei, mass-media, sportului, tineretului şi turismului, un nou Protocol de cooperare în domeniul învăţământului pe perioada 2017-2022, între Ministerul Educaţiei şi Ştiinţei din Federaţia Rusă şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice din România, precum şi Protocolul privind desfăşurarea unui concurs comun de proiecte de cercetare ştiinţifică între aceleaşi ministere.

„Asta e problema lor (a celor de la Ambasada Rusiei, n.r.). Întrebați-i pe ei. E vorba de ideile, temele pe care Ambasada Rusiei ar dori să le aibă în vedere în perioada următoare. Va trebui să vedem care e poziția noastră”, a precizat Teodor Meleșcanu.

„Ar fi trebuit să știu și eu dacă se semna un protocol. Sunt teme pe care ambasadorul Rusiei le consideră ca posibile teme pentru viitor”, a subliniat ministrul de Externe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri