TINEREȚE FĂRĂ BĂTRÂNEȚE. Top 5 cele mai sănătoase condimente

Data publicării:
31032013-tib-top5

Medicul Andreea Dragomirescu a alcătuit un Top 5 al celor mai importante condimente, care nu trebuie să lipsească din nicio bucătărie.

LOCUL 5

Eu am pus pe locul 5 busuiocul. Poate la noi e mai puţin folosit ca şi condiemnt, dar prin alte ţări se foloseşte foarte mult. Busuiocul stimulează digestia și apetitul, este un foarte bun antiseptic digestiv şi respirator şi e foarte utilizat în gripe, răceli, şi scăderea imunităţii”, a explicat Andreea Dragomirescu, apifitoterapeut.

De asemenea, consumul în mod regulat de busuioc previne durerile de cap.

LOCUL 4

Pe locul 4 am pus scorţişoara, care este un foarte bun antibiotic şi stimulent digestiv, şi, de asemenea, un foarte bun antioxidant. Există o aşa zisă scară a substanţelor cu efect antioxidant”, a mai spus medicul.

Pe lângă efectul antioxidant, scorţisoara, consumată în cantități de până la șase grame pe zi, scade nivelul colesterolului rău şi reglează cantitatea de zahăr din sânge.

LOCUL 3

Cuişoarele, care au un efect antioxidant şi mai puternic, sunt foarte utile în toate tipurile de afecţiuni degenerative, cum ar fi reumatismul articular acut, artrozele şi chiar şi cancerul, într-o anumită măsură. Cuişoarele mai conţin şi acea substanţă care e anestezică pentru dinţi. Din cuişoare se extrage eugenolul care era folosit în stomatologie şi au un ulei volatil care e un foarte puternic antiseptic general”, a afirmat Dragomirescu.

Cuişoarele sunt recomandate şi pentru a trata răcelile şi afecţiunile respiratorii, dar şi în cazul balonărilor şi al durerilor de cap.

LOCUL 2

Pe locul 2 aş pune ghimbirul, care e un excelent stimulent al circulaţiei sangvine, foarte bun stimulent al digestiei, foarte bun aperitiv, foarte bun antibiotic şi în acelaşi timp e un foarte bun antiinflamator”, a mărturisit apifitoterapeutul.

Ghimbirul ajută în cazul durerilor de cap și previne stările de greaţă.

LOCUL 1

Pe locul 1 aş zice că e turmericul care e folosit foarte mult în bucătăria orientală, în ţările tropicale, unde riscul de infecţii sau infestări parazitale este mult mai mare decât la noi. Turmeticul este aproape nelipsit din orice fel de aliment pentru că este un foarte puternic antibiotic, antiviral, antifungic, antiparazitar, antitumoral, depurativ, stimulent al funcţiilor ficatului şi al sistemului imunitar”, a mai spus medicul Andreea Dragomirescu.

Turmericul este cunoscut de peste 2.000 de ani, fiind printre cele mai vechi condimente. Se poate folosi în orice fel de mâncare, mai puţin cele dulci, pentru că are un gust uşor picant şi uşor amărui. Indienii îl folosesc în aproape toate preparatele, dar este cunoscut în special pentru că dă culoarea galbenă a orezului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Dezvăluiri după ce Simona Halep a abandonat la Trophee Clarins. Ce a pățit înainte de primul tur de la Paris
Digi FM
Câți bani câștigă Ștefan Bănică pentru un spectacol. Onorariul e pe măsura popularității sale
Pro FM
Andrea Bocelli, vacanță pe un iaht de lux în Italia. Artistul, însoțit de Veronica Berti și de mai mulți...
Film Now
Elizabeth Hurley are o siluetă impecabilă la aproape 59 de ani. Imaginile din vacanță au făcut furori pe...
Adevarul
Cum ar arăta Bucureștiul dacă politicienii s-ar ține de promisiunile din campanie
Newsweek
RECALCULARE Care pensionari iau 1.000 lei în plus la pensie, deși s-au pensionat înainte de 60 ani?
Digi FM
Ben Affleck şi Jennifer Lopez locuiesc separat, pe fondul problemelor în căsnicie, susțin surse citate de...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...