TINERI DE EXCEPŢIE. La doar 18 ani este pianist, compozitor şi dirijor

Data publicării:
24 2002 20pianist-51340

“Am început să mă joc la pianul lui, şi-a dat seama că am talent şi un an mai târziu am ajuns la Liceul de muzică George Enescu. Mama nu s-a opus, familia a fost cel mai important susţinător, dar bunicul meu a fost cea mai importantă persoană. Apoi m-am bucurat de sprijinul unor persoane importanet din muzică. Au fost oameni care să aprecieze ce fac eu şi să-mi dea un mic imbold”, povesteşte Matei Bucur Mihăescu, invitat în platoul ştirilor Digi24.

La 11 ani a cântat timp de trei ore pe scena Ateneului Român. A fost momentul de la care au început „să curgă” concertele.

Un an mai târziu, a avut o integrală componistică la Sala Radio, apoi şi-a înfiinţat propria orchestră, din care fac parte colegi de-ai săi, şi care a ajuns la 50 de instrumentişti.

Referindu-se la planurile de viitor, tânărul spune că se pregăteşte pentru admiterea la Universitatea de Muzică din Bucureşti. Nu lipsesc nici planurile cu orchestra.

Pentru Matei, fiecare concert este special şi se implică sută la sută în ceea ce face: ”Au fost emoţii la fiecare concert, nu a fost niciodată o povară. E o responsabilitate, de când am început să şi dirijez. Fiecare concert a fost special pentru mine, m-am implicat sută la sută şi aşa voi face în continuare”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri