Trafic feroviar blocat în continuare în Vâlcea, din cauza accidentului de miercuri seară

Data publicării:
tren ciocnire

Traficul feroviar este blocat în continuare, joi dimineaţă, în judeţul Vâlcea, în urma accidentului produs în localitatea Câineni, miercuri seară, când şoferul unui tir a adormit la volan, iar autotrenul a fost lovit de un tren Regio, patru persoane fiind rănite.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române anunţă, joi dimineaţă, că traficul feroviar este în continuare oprit la Secţia de Calea Ferată 201, în judeţul Vâlcea, între staţiile Câineni şi Cornet. 

Circulaţia feroviară este întreruptă de miercuri seară, din jurul orei 21.15, când şoferul unui TIR care transporta grâu a adormit la volan, iar autotrenul a intrat pe contrasens, a ieşit de pe şosea şi a ajuns pe o păşune, după care a intrat pe calea ferată, unde a fost lovit de un tren Regio care circula pe traseul Pod Olt - Râmnicu Vâlcea. În urma accidentului, şoferul autotrenului şi trei călători din garnitură au fost răniţi uşor.

Accidentul s-a produs cu puţin înainte de ora 21, la intersecţia căii ferate cu DN7, în apropiere de localitatea Câineni. Şoferul unui tir a pierdut controlul volanului, a ieşit de pe carosabil şi s-a oprit pe calea ferată, unde a fost izbit de un automotor care se deplasa către Râmnicu Vâlcea. În urma impactului puternic, garnitura s-a răsturnat.

„În motorul care circula pe calea ferată se aflau şase persoane, dintre care trei au fost preluate de către un echipaj SAJ şi de echipajul SMURD Brezoi. Şoferul autotrenului care circula pe directia Sibiu Vâlcea s-a autoevacuat, a suferit traumatisme uşoare”, a precizat plutonier major Adrian Țugulan, de la ISU Vâlcea.

Poliţiştii spun că accidentul s-a produs, cel mai probabil, din vina şoferului care ar fi adormit la volan.

„Conducătorul autotrenului înmatriculat în Vâlcea, care circula pe DN7, pe relația Sibiu Valcea, posibl pe fondul oboselii, a patruns pe sensul opus de mers, a pierdut controlul şi a intrat pe calea ferată, unde a fost acroşat de trenul personal care circula pe relatia Podu Olt Băbeni.

Pasagerii răniţi au fost transportaţi cu ambulanţele la spitalele din Brezoi şi Sibiu”, a declarat inspectorul principal Remus Cebuc de la Centrul pentru serviciu rutier Râmnicu Vâlcea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri