Traficul feroviar pe ruta Constanţa - Iaşi, dat peste cap, după ce un tren de pasageri a deraiat la Feteşti

Data publicării:
18012013 20tren 20deraiat-44432

Actualizare 13.10. Purtătorul de cuvânt al CFR Călători, Alina Predescu, a spus la Digi24 că s-a găsit o soluție pentru cei 60 de pasageri din tren: „Cei 60 de pasageri au fost transportaţi cu aceeaşi garnitură în staţia Feteşti. Vor merge pe o rută ocolitoare. S-a luat decizia anulării a două trenuri care circulau pe ruta Slobozia-Feteşti”

______________________________

Șoferul betonierei nu s-a asigurat la trecerea la nivel cu calea ferată și a fost lovit de un tren de pasageri.

Vizibilitatea este foarte redusă în acea zonă, din cauza ceții.

În tren erau aproximativ 60 de pasageri și se caută o soluție pentru a le asigura continuarea călătoriei. Conductorul și un pasager au fost ușor accidentați și au fost transportați la spital”, a declarat pentru Digi24 Alina Predescu, purtător de cuvânt al CFR Călători.

Oana Brânzan, purtător de cuvânt la CFR Infrastructură, a precizat pentru Digi24 că locomotiva a deraiat, fiind înregistrate probleme şi la primul vagon.

Potrivit Oanei Brânzan, trenurile care circulă pe linia Constanţa – Iaşi vor fi afectate până la remedierea problemelor.

În urma accidentului, a fost rupt un stâlp de înaltă tensiune, ambele fire fiind blocate.

La faţa locului se va acţiona cu o drezină pantograf şi cu o macara, pentru a ridica stâlpul de înaltă tensiune, a betonierei şi a locomotivei căzute.

Locomotiva va fi trasă în cea mai apropiată staţie, iar linia va fi verificată, pentru a se stabili dacă traficul feroviar poate fi reluat în condiţii de siguranţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri