Trei elevi olimpici la matematică vor aprinde luminițele la Târgul de Crăciun din București

Data publicării:
trei olimpici vor aprinde luminițele de craciun din bucurești
Foto: Andrei Chiriţa, David Anghel, Pavel Ciurea, conf. univ. dr. Cătălin Liviu Gherghe, Nicușor Dan. Sursa foto: Facebook

Trei elevi care au obținut medalii de aur în acest an la Olimpiada Internaţională de Matematică din Japonia vor fi cei care, joi, vor aprinde luminițele din Piaţa Constituţiei, la Târgul de Crăciun, şi vor da drumul iluminatului festiv din București. Primarul Nicușor Dan a anunțat pe o rețea socială ora la care se va da startul sărbătorilor de iarnă în Capitală.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, s-a întâlnit miercuri, la sediul PMB, cu cei trei olimpici, Andrei Chiriţa, David Anghel şi Pavel Ciurea, care au venit însoţiţi de coordonatorul lor, conf. univ. dr. Cătălin Liviu Gherghe de la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Ceilalţi trei membri ai lotului de matematică, Andrei Moldovan (medalie de aur), Robert Dragomirescu (medalie de aur) şi Radu Lecoiu (medalie de argint) sunt de anul acesta studenţi la universităţi de prestigiu din afara ţării.”, a scris primarul general al Capitalei pe Facebook.

Acesta a menționat că rezultatul acestor elevi a clasat România cel mai bine în ultimii 24 de ani la o olimpiadă de matematică.

„Datorită lor, România a avut în 2023 cea mai bună clasare din ultimii 24 de ani la o olimpiadă internaţională de matematică. Cu un total de 208 puncte, România este pe primul loc în Europa şi pe locul 4 la nivel mondial”, a spus Nicușor Dan.

Primarul Bucureștiului a precizat că cei trei elevi vor aprinde luminițele de la Târgul de Crăciun și iluminatul festiv din Capitală la ora 18,00.

„Este o onoare pentru Bucureşti că au acceptat să ne fie alături la deschiderea oficială a Târgului de Crăciun", a scris Nicuşor Dan, pe Facebook, primarul Capitalei fiind și el olimpic la matematică, cu punctaje maxime care i-au adus două medalii de aur, în anii 1987 și 1988, la Olimpiada Internațională de Matematică.

Târgul de Crăciun din București se va deschide oficial joi la ora 16:00 și va fi deschis până pe 26 decembrie, iar intrarea va fi liberă.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri