Trupurile neînsufleţite ale militarilor români căzuţi în Afganistan vor fi aduse acasă

Data publicării:
militari ucisi afganistan mapn-1

Cele două sicrie vor ajunge pe Aeroportul Henri Coandă, cu o aeronavă a Ministerului Apărării Naţionale. Acolo va avea loc şi un ceremonial religios în memoria celor doi militari ucişi de o bombă artizanală în timpul unei misiuni de patrulare. Sicriele cu trupurile neînsufleţite vor fi apoi transportate spre Constaţa şi Alba Iulia.

Adrian Postelnicu avea 34 de ani si locuia împreună cu prietena sa în Constanţa. Vecinii lui spun că militarul era un băiat cuminte şi foarte respectos. Era la prima sa misiune în Afganistan.

Vasile Claudiu Popa, în vârstă de 28 de ani, era la a doua misiune. Trupul sau va fi dus la Alba Iulia, acolo unde locuieşte mama sa. El va fi înmormântat în Cimitirul Eroilor.

Cei doi militari români au căzut la datorie duminică seara, în urma exploziei unui dispozitiv improvizat, pe timpul executării unei misiuni de patrulare. Cei doi au fost răniţi de explozie şi au încetat din viaţă la spital. Alţi trei militari, toţi americani, şi-au pierdut viaţa în acest incindent.

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a înaintat preşedintelui Traian Băsescu propunerea de decorare post-mortem a celor doi eroi cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri