Un băiat de 14 ani a jefuit 8 case, s-a pozat în hainele victimelor şi a cheltuit în restaurante 7.000 de euro furaţi

Data actualizării: Data publicării:
Un tânăr cu fața blurată numără bani
Un băiat de 14 ani a furat din 8 case, s-a pozat în hainele victimelor şi a cheltuit în restaurante și pe haine 7.000 euro furaţi. Foto: ebihoreanu.ro

Un adolescent de 14 ani din Holod a fost reţinut pentru 24 de ore, după ce, în ultimele luni, a spart mai multe locuinţe din comună, provocând o pagubă de peste 90.000 lei, din care doar puţin peste jumătate a fost recuperată, scrie ebihoreanul.ro.

Tânărul a ales de fiecare dată casele consătenilor plecaţi la muncă în străinătate. „Nu mai ştim ce să facem, în casa mea a intrat de două ori, a spart şi casa surorii mele”, a povestit Daniel, unul dintre cei care lucrează în străinătate, dar vine des acasă, în Holod, unde locuieşte pe aceeaşi stradă cu primarul comunei. Asta n-a contat, însă, pentru micul hoţ, care i-a prădat-o în două rânduri.

Mai mult, zice Daniel, adolescentul a „golit” şi casa surorii lui, care a urmărit „live” întreaga scenă, avertizată fiind de sistemul de protecţie al imobilului. „A văzut pe camere cum ia cheia şi umblă prin curte, sare peste gard. A şi vorbit cu el, i-a spus să lase cheia, dar i-a râs în nas. Efectiv nu mai ştim ce să facem, ne-am plâns şi primarului, că, fiind minor, Poliţia spune că nu-i poate face nimic”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Primarul comunei Holod, Sandu Săsăran, e la curent cu nemulţumirile sătenilor şi susţine că problema a fost discutată în mai multe rânduri cu şeful Postului de Poliţie din zonă, care i s-a plâns că nu are pârghii pentru a-l opri pe hoţ pentru că e minor.

La scurt timp după ce publicația Bihoreanul s-a interesat de caz, adolescentul a fost reţinut pentru 24 de ore de poliţiştii din Holod, sub acuzația de furt calificat.

Minorul este suspect în 8 dosare penale privind spargeri de locuinţe, iar în 5 dintre cazuri poliţiştii au dovezi certe că este autorul faptelor.

„Din prejudiciul provocat, polițiștii bihoreni au recuperat, până în prezent, aproximativ 56.000 lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul-şef Alina Fărcuţa.

Cât despre restul banilor, cei 7.000 euro furaţi din casa surorii lui Daniel, poliţiştii susţin că băiatul i-a cheltuit pe chefuri cu prietenii, restaurante, haine şi, deci, vor fi greu de recuperat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
De ce au fost criticaţi Carmen şi Klaus Iohannis de Paştele ortodox! Românii au spus-o direct, după mesajele...
Digi FM
Momentul când o polițistă din Cluj îi dă cu spray lacrimogen în față colegului său. Acesta se chinuie să...
Pro FM
Câți copii are Celine Dion: "Viața mea e să fiu mamă". Fiul cel mare are 23 de ani și seamănă foarte bine cu...
Film Now
Chris Hemsworth, dezvăluiri despre rolul interpretat în „Furiosa”, prequel al filmului „Mad Max: Fury Road”...
Adevarul
Alina Kabaeva, „olimpica lui Putin", primele declaraţii după despărţire: „Dacă îți spune conducerea să nu te...
Newsweek
VIDEO 26 de țări contra Chinei, care a izolat Taiwan cu avioane de luptă. Distrugător SUA, implicat
Digi FM
Mihai Albu a fost diagnosticat cu cancer. Creatorul de pantofi, primele declarații după ce a fost operat...
Digi World
Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și...
Digi Animal World
Un bărbat a mers pe autostradă cu un șarpe prins de bara de protecție. Imaginile filmate în trafic au devenit...
Film Now
Hugh Grant a înșelat-o cu o damă de companie, dar i-a rămas prieten apropiat. Elizabeth Hurley, sprijinită de...