Un bărbat a fost sechestrat, tâlhărit şi ameninţat, pentru a plăti pagubele produse în urma unui accident. Agresorul a fost arestat

Data actualizării: Data publicării:
politia romana
Un bărbat de 45 de ani ar fi responsabilă de comiterea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, tâlhărie calificată şi şantaj. Inquam Photos

Poliţiştii braşoveni anchetează penal un bărbat suspectat că a sechestrat, tâlhărit, ameninţat cu moartea şi cu incendierea pe un şofer care i-a avariat maşina într-un accident rutier. Timp de o lună, victimei i-au fost cerute diverse sume de bani, iar în cele din urmă a fost sechestrat, iar agresorul i-a luat autoturismul. Bărbatul acuzat că a încercat să extorcheze bani de pe urma accidentului rutier a fost arestat preventiv, transmite news.ro.

Braşoveanul s-a adresat Poliţiei în condiţiile în care a fost implicat într-un accident rutier cu pagube materiale, iar după producerea acestuia, timp de o lună, a fost ameninţat, direct sau prin intermediari, fiindu-i cerute diverse sume de bani.

”La data de 17 noiembrie a.c., poliţiştii au fost sesizaţi prin plângere penală cu privire la faptul că, în perioada 17.10.2023 – 17.11.2023, un bărbat, din municipiul Braşov, ar fi fost ameninţat cu acte de violenţă pentru a-i remite ameninţătorului diverse sume de bani pentru repararea unui autoturism, pe care persoana vătămată l-ar fi avariat într-un accident rutier. (...)

Prin ordonanţa organului de cercetare penală din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Braşov s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de persoana prezumată de săvârşirea faptelor, prin care aceasta ar fi ameninţat direct şi prin intermediul altor persoane persoana vătămată cu acte de violenţă, cu moartea, cu incendierea locuinţei şi alte ameninţări, în cazul în care aceasta nu îi va remite diverse sume de bani pentru repararea autoturismului.

De asemenea, pentru a o determina să îi remită sumele de bani, în noaptea de 22-23.10.2023, persoana bănuită ar fi lipsit-o de libertate pe persoana vătămată, după care, prin ameninţări, i-a sustras acesteia cheia autoturismului său, ulterior şi vehiculul”, se arată într-un comunicat dat publicităţii sâmbătă de Poliţia judeţeană Braşov.

Cercetările făcute de poliţişti după primirea sesizării arată că există elemente în baza cărora persoana acuzată de agresiune, un bărbat de 45 de ani, ar fi responsabilă de comiterea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, tâlhărie calificată şi şantaj.

Vineri, 23 noiembrie, poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Braşov, împreună cu luptătorii de la Serviciul de Acţiuni Speciale Braşov şi Serviciul Criminalistic Braşov, au făcut o percheziţie la locuinţa bărbatului acuzat că a încercat să extorcheze bani de pe urma accidentului, acasă la acesta fiind identificate şi ridicate mai multe mijloace de probă. Iniţial, suspectul a fost reţinut, fiind apoi prezentat instanţei de judecată, care a emis pe numele său un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri