Bărbatul care și-a lăsat câinele să sfâșie o pisică, bătut de martori

Data actualizării: Data publicării:
pisica sfasiata

O pledoarie cât se poate de bună pentru mărirea pedepselor celor care chinuie animale vine de la Galaţi. Un bărbat şi-a asmuţit câinele de luptă asupra unei pisici inofensive şi l-a lăsat să o sfâşie. Înainte să primească sancţiune de la poliţiştii care au început ancheta, omul s-a ales cu ochii învineţiţi de martorii revoltaţi.

Bărbatul din video își scoate pitbull-ul la plimbare. În faţa unui magazin, câinele vede o pisică şi o atacă. Stăpânul nu face nimic să îl oprească, ba chiar pare să se delecteze cu spectacolul crud. Explicaţia lui năucitoare i-a înfuriat pe martori, care i-au aplicat o corecţie fizică.

Vi se pare normal ca pisicile să stea în toată România asta, aşa, libere...? Câinele dacă mănâncă o mâţă, mâţa mănâncă şoarecele. Când o mâţă mănâncă şoarecele eu pot să o condamn”, spune Victor Chiosa, proprietarul câinelui.

Scena violentă a avut ca martori vânzătoarele speriate care îngrijeau de obicei pisica devorată de pitbull.

„Un individ, că om nu pot să-l numesc, a venit cu câinele în lesă, fără botniţă. a venit şi a aruncat câinele pe pisică. Am ţipat. Fă ceva, fă ceva. Râdea la mine şi a zis că nu poate să facă nimic că animalul e ca şi mort. Era pisica noastră, eu şi colegii mei zilnic îi luam de mâncare”, afirmă Ana-Maria Năstăsache, vânzătoare magazin.

Pe stăpânul câinelui de luptă îl aşteaptă acum dosar penal pentru cruzime faţă de animale.

Poliţia Locală Galaţi s-a autosesizat, vom face verificări în zilele următoare. Dacă proprietarul va fi identificat îl vom da mai departe la Poliţia Naţională”, spune Aurelia Bogatu Matei, purtător de cuvânt Poliţia Locală

România are de 12 ani o lege de protecţie a animalelor. Cei găsiţi vinovaţi riscă de cele mai multe ori o amendă mică sau câteva luni de închisoare cu suspendare. O lege care prevede detenţie de la doi la şapte ani este în aşteptare la Camera Deputaţilor, care trebuie să o voteze.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri