Un baschetbalist din NBA nu a putut intra în România. Turcia i-a anulat paşaportul

Data actualizării: Data publicării:
enes_kanter_twitter

Baschetbalistul turc Enes Kanter, jucător în NBA la Oklahoma City Thunder, nu a putut intra în România, unde avea programată participarea la mai multe evenimente, din cauză că Turcia i-a anulat paşaportul, invocând vederile sale politice. Kanter a anunţat pe Twitter că a fost oprit de Poliţie pe Aeroportul Otopeni. Ulterior, a plecat spre SUA, după circa patru ore, cu o cursă aeriană ce va face escală la Londra.

Kanter a sosit la Bucureşti cu o cursă de la Frankfurt, în jurul orei 14.45, dar a fost oprit să între în ţară, Poliţia informându-l că documentele sale de călătorie nu ar fi valabile.

La o oră după aterizare, el a anunţat pe Twitter că Poliţia l-a oprit să intre în România. Baschetbalistul din NBA a postat un clip în care explică ce s-a întâmplat, dar şi o fotografie cu doi poliţişti români. Kanter susține că pașaportul i-a fost anulat din cauză că este un critic al președintelui turc, Recep Erdogan.

Baschetbalistul turc Enes Kanter, starul celor de la Oklahoma City Thunder, a fost nevoit să părăsească România direct din Aeroportul Otopeni. Paşaportul nu a fost găsit valid, fiind anulat de către autorităţile din Turcia, drept pentru care nu i s-a putut acorda permisiunea de a intra pe teritoriul românesc. Kanter nu are cetăţenie americană, dar are cartea verde care îi dă dreptul de rezidenţă şi muncă în SUA”, se arată într-un comunicat remis News.ro de către organizatorul întâlnirii jucătorului cu fanii din Bucureşti.

Pivotul echipei din NBA Oklahoma City Thunder, Enes Kanter, a fost invitat să participe Bucureşti, la câteva evenimente de promovare a baschetului, dar şi la un festival multicultural, care este programat chiar sâmbătă, de ziua de naştere a jucătorului.

Fabian Bădilă, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră, a declarat că sportivul nu a fost lăsat să intre în România deoarece nu are un document valid. „Nu a fost lăsat să intre, pentru că nu avea un document valid. Ca să poţi trece frontiera, trebuie să ai un document valid. Paşaportul nu mai era valabil pentru că a fost anulat de statul emitent. Nu ştiu ce a făcut mai departe, dar are posbilitatea să se întoarcă în statul din care a venit”, a explicat Fabian Bădilă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri