Un clan de romi deține 144 de clădiri istorice în centrul Timișoarei

Data publicării:
romitimis

Clanul a intrat și în posesia unei aripi a Spitalului de Copii din Timișoara. „Nu știu. Asta e problema lor”, răspunde Vladimir Cârpaci junior, unul dintre membrii celei mai controversate familii din Timișoara, atunci când este întrebat ce se va întâmpla cu copiii din spital.

Expansiunea imobiliară a început din centrul Timișoarei, de la kilometrul zero. Rând pe rând, casele istorice au fost cumpărate. Acum, fostul sediul al Securității e acum sediul Uniunii Naționale a Comunităților de Romi.

Roxana Diaconu are o casă pe aceeași stradă. Ea spune că familia de romi a pus ochii și pe locuința ei. „Am avut probleme: scandal monstru, fecale, urina, injurii”, se plânge femeia.

Nimeni nu știe cu ce bani au fost cumpărate clădirile sau dacă tranzacțiile au fost legale. Anul trecut, clanul a pus mâna și pe spitalul de oncologie. Nu s-au mulțumit însă, doar cu atât.

Familia Cârpaci a cumpărat şi casa florarului. Au primit autorizaţie pentru renovarea clădirii, dar au decopertat acoperişul, iar o parte din clădire a fost distrusă. Autorităţile locale ştiu fiecare mişcare a familiei Cârpaci.

A fost o lucrătură complexă, câteodată de tip mafiot, cu oameni in diverse poziții importante implicați”, a spus Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

Astfel ca Parchetul cercetează acum mai mulți membri ai clanului. O fostă judecătoare știe cel mai bine cum decurg lucrurile la proces. „Știu că sunt judecători care au primit sume bune din mâna acestor țigani, pentru că au dat câștig de cauză”, susține Carmen Obârșanu, acum avocat.

„Poate există o organizație sau o firmă vizazi de această mafie imobiliară, dar majoritarii sunt cei care se ocupă de imobiliare, nicidecum romii”, afirmă Rudolf Stancu, un apropiat al familiei Cârpaci.

Deocamdată, nimeni nu știe care va fi următoarea cladire istorică din Timișoara, care va fi cerută pentru retrocedare.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri