Un puternic incendiu de vegetaţie în Delta Neajlovului a fost stins de pompieri după 12 ore de intervenție

Data actualizării: Data publicării:
incendiu delta neajlovului
Un puternic incendiu de vegetaţie izbucnit în Delta Neajlovului a fost stins de pompieri după 12 ore de intervenție FOTO: Captură Digi24

Pompierii din Giurgiu au intervenit timp de aproape 12 ore pentru a stinge un incendiu de vegetaţie izbucnit în Delta Neajlovului, într-o zonă în care stuful depăşeşte trei metri înălţime.

Potrivit ISU Giurgiu, pompierii din cadrul Staţiei Colibaşi şi Punctului de Lucru Călugăreni au intervenit încă de sâmbătă de la prânz pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscată şi stuf, izbucnit în satul Budeni (Delta Neajlovului). Incendiul se manifesta în multiple focare, pe o suprafaţă de aproximativ 50 de hectare.

”S-a intervenit cu trei autospeciale de stingere, iar pompierii au reuşit să lichideze focarele de pe mal, însă nu au putut acţiona în interiorul Deltei deoarece zona este mlăştinoasă, iar siguranţa pompierilor ar fi pusă în pericol. Totodată, în acea zonă stuful depăşeşte aproximativ 3 metri înălţime”, au comunicat reprezentanţii ISU Giurgiu.

Sâmbătă seară, acolo au rămas două autospeciale pentru supravegherea zonei. ”Incendiul a fost stins în jurul orei 23:30. Cauza probabilă de producere a acestuia a fost focul deschis în spaţii deschise”, au anunţat, duminică, pompierii.

În acest caz a fost sesizată Garda de Mediu.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri