Un sindicat acuză: Au fost închişi poliţişti în biserici, "într-un dialog de nouă ore cu Divinitatea"

Data publicării:
arhiepiscopieconstanta

Sindicatul Europol acuză conducerea Poliţiei municipiului Constanţa că a închis poliţişti pe parcursul unei nopţi în bisericile din oraş, pentru a prinde eventuali hoţi. Reprezentanţii Poliţiei Judeţene Constanţa spun că poliţişti s-au aflat atât în interiorul cât şi în exteriorul bisericilor ”pentru a exista posibilitatea unei reacţii prompte” şi că acţiunea nu a avut ca scop paza obiectivelor.

arhiepiscopieconstanta

Potrivit unui comunicat al Sindicatului Poliţiştilor Europeni ”Europol”, în ultima perioadă, două biserici din municipiul Constanţa au fost sparte de hoţi.

“Şi de ce nu ar fi nişte ţinte ale hoţilor, din moment ce bisericile sunt, probabil, singurele instituţii care, în mod ciudat, nu trebuie să respecte Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor – republicată, în sensul că nu îşi asigură bunurile cu agenţi de pază”, se arată în comunicat.

Conform sursei citate, şeful Poliţiei municipiului Constanţa, comisarul şef Tudorel Dogaru, a dispus ca poliţişti de la toate secţiile, atât de la ordine publică, cât şi de la investigaţii criminale, în intervalul 22.00-07.00, să fie repartizaţi câte unul în fiecare lăcaş de cult din municipiul Constanţa, în noaptea de 23 ianuarie.

“Vorbim de aproximativ 50 de lăcaşe de cult în care a fost închis, la propriu, câte un poliţist. Doar el şi Dumnezeu, într-o comuniune ce a durat nouă ore, timp în care a avut ocazia unică de a fi în dialog cu Divinitatea. Cu excepţia Secţiei 2 Poliţie, unde colegii au sesizat reprezentanţii Filialei Constanţa a Sindicatului Poliţiştilor Europeni Europol şi unde au fost planificaţi câte doi poliţişti, la toate celelalte secţii poliţiştii au fost carne de tun”, se mai arată în comunicatul sindicatului.

Sindicatul Poliţiştilor Europeni ”Europol” consideră că în acest mod a fost pusă în pericol viaţa poliţiştilor, sesizând aceste aspecte conducerII IGPR şi Corpului de Control al ministrului.

Sindicatul Poliţiştilor Europeni ”Europol” precizează că acesta este un exemplu de proastă gestionare a resurselor umane şi a fondurilor instituţiei şi că situaţia putea fi rezolvată în alt mod.

“În noaptea de 23 ianuarie, Poliţia municipiului Constanţa a desfăşurat activităţi specifice pentru prevenirea şi combaterea furturilor, sens în care au fost angrenate efective cu atribuţii în domeniu. Dispozitivele au fost constituite în aşa fel încât au existat poliţişti atât în interiorul clădirilor vizate, cât şi în exteriorul acestora, pentru a exista posibilitatea unei reacţii prompte, proporţionale şi eficiente, în situaţia în care ar fi fost depistate persoane bănuite de comiterea infracţiunii de furt. Astfel de activităţi sunt organizate periodic, având ca principal criteriu situaţia operativă, fără a avea drept scop paza anumitor obiective”, se arată în comunicatul IPJ Constanţa.

Arhiepiscopia Tomisului a transmis, pe de altă parte, că a decis ca peste noapte să nu mai rămână sume de bani în biserici, donaţiile primite peste zi urmând să fie depuse în locuri sigure.

Sursa News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri