Un șofer care transporta oficial păsări a încercat să aducă ilegal 5 sirieni în țară. A fost arestat preventiv

Data publicării:
Un șofer care transporta oficial păsări a încercat să aducă ilegal 5 sirieni în țară. A fost arestat preventiv
Un șofer care transporta oficial păsări a încercat să aducă ilegal 5 sirieni în țară. A fost arestat preventiv. Foto: Poliția de Frontieră

Poliţiştii de frontieră de la Giurgiu au depistat, la intrarea în ţară, într-o autoutilitară pentru transport de păsări, cinci cetăţeni sirieni. Şoferul, cetățean român, este cercetat pentru trafic de migranţi și este arrestat preventiv pentru 29 de zile.

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, incidentul a avut loc în urmă cu două zile, când la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pe sensul de intrare în țară, în calitate de șofer al unei autoutilitare de transport păsări, înmatriculată în România, un cetăţean român, în vârstă de 26 de ani.

În urma verificărilor, au fost găsiți în camion cinci cetăţeni străini, toţi bărbaţi. Aceștia se afla într-un loc special destinat odihnei, deasupra cabinei.

Polițiștii au stabilit că cei 5 sunt de naționalitate siriană și intenționau să ajungă în Germania, Elveția și Austria. Aceștia au declarat că s-au urcat în mijlocul de transport când se aflau pe teritoriul Bulgariei. Șoferul intenționa să îi ajute să treacă ilegal frontiera în schimbul a 2.000 euro.

Cei 5 cetăţeni de origine siriană au fost predați Poliţiei de Frontieră din Bulgaria pentru continuarea cercetărilor.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri