Un șofer cu epilepsie a intrat pe trotuar și a lovit 3 mașini. Accidentul redeschide discuția despre bolile incompatibile cu permisul

Data actualizării: Data publicării:
masina lovita in accident
Un accident produs în centrul Capitalei de un șofer care suferă de epilepsie redeschide discuția despre afecțiunile incompatibile cu permisul de conducere. FOTO: Captură Digi24

Un accident produs în centrul Capitalei de un șofer care suferă de epilepsie redeschide discuția despre afecțiunile incompatibile cu permisul de conducere. În acest caz nu au fost victime. Specialiștii spun că astfel de accidente ar putea fi evitate dacă s-ar face verificări riguroase.

Anghel, martor: "Erau două persoane în autoturism, aveau centura pusă, au lovit, au zgâriat prima mașină în capătul străzii, după care mergeau foarte...ne-anormal. Am mers acolo, colegul meu a fost primul care a ajuns și, cu un alt băiat care se afla în zonă, au intervenit pentru resuscitare, au scos ușa,  În momentul când a fost reanimat, s-a puțin pe picioare, ajutat, nu răspundea la date de naștere, nume..."

În momentul în care a avut o criză de epilepsie, bărbatul a pierdut controlul volanului, a intrat pe trotuar, și a lovit trei mașini și o motocicletă.

Lucian Diniță, fost șef al Poliției Rutiere: "Am propus la un anumit moment ca așa cum sunt acele controale pentru ITP, pentru asigurări, să existe și aceste controale împreună cu cei de la SMURD și ambulanță, să-ți dai seama dacă are niște probleme sau nu. Nu avem efective cu care să facem și nici specialiști."

Sorin Ene, expert în conducere defensivă: "Nu poți să știi ce se întâmplă cu un conducător auto în asemenea situații. Clar că nu trebuie să-l depășim, trebuie să fim foarte atenți, că îl iei din față, din stânga, din dreapta, trebuie să eviți impactul. Tu nu ai  cu ce să-l ajuți pe acel conducător auto la volan."

Specialiștii spun că astfel de tragedii ar putea fi evitate dacă șoferii ar fi verificați mai des. Atunci când medicul examinator consideră că e nevoie de investigații mai amănunțite și șoferul nu se prezintă la control, acesta poate rămâne fără permis. Iar medicul sancționat, dacă nu anunță poliția rutieră.

Claudiu Costea, purtător de cuvânt la Brigada Rutieră: "Între 1.305 lei și 2.900 de lei. De asemenea, medicul riscă această sancțiune în situația în care nu emite un bilet de trimitere atunci când constată că o persoană aflată în îngrijirea sau evidența acestuia prezintă afecțiuni incompatibile cu calitatea de conducător auto".

Șoferii ar putea rămâne fără permis și în urma plângerilor făcute de alte persoane, prin care se atrage atenția autorităților că respectivii conducători nu au starea de sănătate optimă pentru condus.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri