Un TIR care transporta 20 de tone de paste făinoase a derapat pe DN1

Data publicării:
tir-1

Vremea rea le dă de furcă şoferilor: un TIR încărcat cu aproape 20 de tone de paste făinoase a derapat luni noapte pe Drumul Naţional 1, în dreptul localităţii sibiene Săcel. Martorii spun că şoferul camionului s-a grăbit să urce o pantă dar, din cauza şoselei umede, a pierdut controlul volanului şi a intrat în parapeţii de pe marginea drumului. În urma impactului, pasagerul din dreapta şoferului a fost rănit grav la un picior şi dus de urgenţă la spital.

Medicii şi poliţiştii ajunşi la locul accidentului au găsit cabina TIR-ului prinsă ca într-o menghină între parapeţii metalici şi o bucată de pământ. Pentru ca bărbatul rănit să poată fi scos, a fost necesară intervenţia echipelor de la descarcerare.

Şoferul autotractorului înmatriculat în Hunedoara se îndrepta către Sibiu şi riscă acum dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. „Datorită neadaptării vitezei la condiţiile meteo nefavorabile, respectiv ploaie, a părăsit partea carosabilă răsturnandu-se în şanţul din dreapta”, a declarat în acest sens Inspectorul Vasile Tudor, de la Serviciul Rutier Sibiu.

Timp de aproape două ore, în zonă s-a circulat cu dificultate, pe un singur sens.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri