URMĂRILE NINSORII. Drumuri închise, microbuze blocate și sate izolate de lume

Data publicării:
1212zapadaaa-38285

Ninsoarea şi viscolul au izolat 200 de familii din Neamţ. În Dolj, zeci de autoturisme şi un microbuz cu navetişti sunt blocate de dimineaţă în nămeţi, un altul, cu 12 copii s-a înzăpezit în această după-amiază.

Cumplit este şi în Dolj, unde 100 de mașini sunt blocate acum, pe un drum viscolit. În judeţul Iaşi, bolnavii au aşteptat zadarnic ambulanţele. Reporterii Digi24 au fost martorii unei curse infernale, în care maşina salvării s-a împotmolit în troiene.

O ambulanţă care ar fi trebuit să ajungă la un copil dintr-o comună din judeţul Iaşi a rămas înzăpezită. Echipajul a fost întors din drum după aproximativ două ore, timp în care a fost împotmolit în nămeţi.

Microbuzul școlar în care se află 12 copii a rămas blocat într-o localitate din Dolj din cauza viscolului. Autorităţile judeţene au trimis în zonă mai multe utilaje de deszăpezire pentru a-i scoate pe aceştia din porţiunea afectată de viscol. Microbuzul este blocat între pădurea Tencănău şi satul Mârza.

„În acest moment, Inspectoratul de Jandarmi acționează pentru deblocarea persoanelor surprinse de viscol. Suntem sprijiniți de colegii de la Armată și de cei de la ISU. Noi depunem toate eforturile, dar vremea este potrivnică”, a declarat la Digi24Ionuț Țapu, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Dolj

Zeci de autoturisme, între care și un microbuz, sunt blocate de mai bine de nouă ore în județul Dolj. Situația ne-a fost semnalată de un telespectator Digi24.

Sate izolate în județul Neamț

Locuitorii unui sat din judeţul Neamţ sunt izolaţi, de duminică. Din cauza troienelor mari, pe niciun drum de acces nu se poate circula, iar autorităţile nu pot face nimic. Ninge viscolit şi la această oră, iar reprezentaţii Inspectoratului pentru situaţii de urgenţă nu pot interveni. Echipa Digi24 este în apropierea satului izolat din Neamţ. Colegii noştri sunt la 26 de kilometri de satul David, însă mai departe nu se mai poate înainta. Chiar şi utilajele de deszăpezire au rămas împotmolite în nămeţi.

„Este vorba de mai multe sate izolate. În satul David locuiesc 70-80 de familii, despre care nus e mai știe nimic de câteva zile. Din cauza vântului, este greu și accesul cu elicopterul. Cel mai probabil, jandarmii vor merge pe jos pentru a le duce oamenilor mâncare”, a transmis Bogdan Ocnaru, reporter Digi24.

Drumurile județene din Iași sunt blocate

Judetul Iaşi este aproape rupt de lume din jurul orei 15:00. Circulația pe toate drumurile județene din Iași este blocată din cauza zăpezii și a viscolului. Și pe drumurile naționale, traficul rutier este restricționat pentru mașinile mai mari de 3,5 tone. Drumarii încearcă să deszăpezească șoselele, dar vântul aduce zăpada înapoi pe carosabil.

Drumul spre şcoală a fost un chin pentru sute de copii din mai multe localităţi afectate de ninsori şi viscol. Unii dintre ei au mers chiar şi doi kilometri pe jos, prin câmp, în bătaia vântului, pentru a ajunge la microbuzele şcolare care să-i ducă la ore. Şoferii maşinilor nu s-au încumetat să înainteze prin nămeţi.

În Bacău, mulți părinți au refuzat să-și trimită copiii la școală

În Bacău a început să ningă aproape de miezul nopţii. În numai câteva ore, stratul de zăpadă depăşea 20 de centimetri. Iar la ora la care copiii se pregăteau să plece la şcoală, termometrele arătau minus zece grade Celsius şi vântul sufla puternic.

A viscolit atât de tare încât toată zăpada curăţată de drumari s-a depus pe carosabil înapoi în doar câteva minute. Cei mai mulţi dintre părinţi au refuzat să îşi trimită copiii la şcoală.

În județul Timiș, aproape 2.900 de elevi n-au ajuns astăzi la cursuri. Fie pentru că şcolile au fost închise, fie pentru că profesorii navetiști nu au putut ajunge la ore.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Rusia a declanșat un război electronic de bruiaj pe teritoriul României. Ce înseamnă asta şi cum ne afectează
Digi FM
Jennifer Lopez și Ben Affleck, apariție surprinzătoare după zvonurile de divorț. De ce locuiesc separat?
Pro FM
Anghel Damian, adevărul despre începutul relației cu Theo Rose, după despărțirea de Lia Bugnar: „Am fost...
Film Now
Fiica Siennei Miller, prima apariție pe covorul roșu. Puștoaica de 11 ani seamănă leit cu mama sa celebră
Adevarul
Scrisoarea emoționantă a unor copii care suferă de boli incurabile, către un medic
Newsweek
Nouă fază dură a războiului din Ucraina. Rusia atacată cu arme din Vest de soldați antrenați de NATO
Digi FM
Ce avere are Tavi Colen. Artistul deține pe dealul Mitropoliei o casă și un teren de 1000 mp
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Reacția unei pisici când o șopârlă își desprinde coada pentru a scăpa din ghearele ei: „Nu știe ce s-a...
Film Now
Kevin Costner, apariție rară alături de cinci dintre cei șapte copii ai săi, la Cannes. Actorul, în lacrimi...
UTV
(FOTO) Jennifer Lopez si Ben Affleck, prima aparitie impreuna dupa zvonurile divortului. Vezi cum au fost...