Vameșii de la Calafat acuzați de corupție s-au întors la muncă, exact acolo unde procurorii susțin că luau mită

Data actualizării: Data publicării:
punct de frontiera
Vameșii de la Calafat acuzați de corupție s-au întors la muncă, exact acolo unde procurorii susțin că luau mită. Sursa foto: Politia de Frontiera

Cei 23 de polițiști de la vama Calafat reținuți pentru luare de mită s-au întors la serviciu, sub control judiciar. Ei și-au reluat activitatea chiar în funcțiile din care ar fi luat mită în repetate rânduri, după ce magistrații Curții de Apel Craiova au admis recursul acestora la măsura arestului preventiv.

Curtea de Apel Craiova a admis recursul celor 23 de poliţişti din cadrul Sectorului de Poliţie de Frontieră Calafat împotriva deciziei Tribunalului Dolj prin care aceştia au fost arestaţi preventiv în urmă cu circa două săptămâni pentru fapte de luare şi dare de mită şi abuz în serviciu. Potrivit deciziei Curţii de Apel Craiova, care este definitivă, poliţiştii au fost eliberaţi din arestul preventiv şi puşi sub control judiciar pentru 60 de zile.

Inculpaţii nu au voie să comunice între ei, iar instanţa le atrage atenţia că, în caz de încălcare cu rea credinţă a măsurii sau a obligaţiilor ce le revin, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.

După decizia instanței, vameșii se pot întoarce la muncă, dar nu pot comunica între ei. De asemenea, ei au obligația de a veni la Parchet ori de câte ori sunt chemați.

Suspecții erau urmăriți de anchetatorii DNA din 2022, iar supravegherea a durat până în noiembrie 2023.

În urma perchezițiilor care au avut loc la locuințele celor vizați în această anchetă, polițiștii au găsit în total 155.000 de euro, 70.000 lei, parfumuri, țigări.

În 24 de ore, pe la vama Calafat treceau în 24 de ore aproximativ 4.000 de autovehicule și camioane. De la fiecare șofer se cerea o "taxă" de 5 euro. Suma poate părea mică dar la final de tură, se aduna o sumă importantă, care se împărțea între cei care fuseseră de serviciu. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri