Victor Ponta: Singurele taxe convenite cu FMI sunt creşterea accizelor la produse de lux şi CASS la chirii

Data publicării:
ponta crop digi-1

Este declaraţia prim-ministrului Victor Ponta, care a răspuns astfel repetatelor acuzaţii venite din partea opoziţiei în ultima vreme. Aceasta susţine că românii vor avea de achitat, odată cu semnarea noului acord, 21 de taxe şi impozite în plus faţă de cele deja existente.

Premierul a mai precizat, în cadrul unei emisiuni televizate, că introducerea taxei de 5,5% la veniturile din chirii este o măsură compensatorie la scutirea de la plata CAS-ului a pensionarilor cu venituri sub 740 de lei.

Victor Ponta a precizat că măsura a fost solicitată chiar de către reprezentanţii Comisiei Europene şi că este susţinută de toţi membrii coaliţiei de guvernare.

"Nu există în noul acord nicio referire la creşteri de taxe şi impozite cu două excepţii, pe care mi le asum şi le susţin. Prima: dacă scădem TVA la pâine, creştem accizele la produse de lux. A fost o măsură a USL, susţinută şi de liberali şi de PC şi e un preţ corect. Cei de la PDL sunt nebuni dacă spun că vor fi 21 de noi taxe. Am spus că de la 1 ianuarie 2014 cei care au salariu şi chirii plătesc acel 5,5% la sănătate pentru chirie", a spus premierul Victor Ponta.

Acesta a adăugat că noul acord nu prevede introducerea plăţii CASS la drepturi de autor pentru persoanele care deţin un contract de muncă.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri