VIDEO. Aglomerație pe Autostrada Soarelui pe sensul spre Capitală. La Cernavodă, coada de mașini se întinde pe câțiva kilometri

Data actualizării: Data publicării:
Aglomerație pe Autostrada Soarelui.
Foto : Captură TV Digi24

Cozi de mașini pe Autostrada Soarelui, pe sensul spre Capitală. Turiștii care s-au bucurat de mini-vacanță se întorc de la mare. Pe A2 sunt și filtre ale poliției. Jurnalistul Digi24 Alexandra Dinu este pe autostradă și ne spune cât de greu se circulă.

Alexandra Dinu, jurnalist Digi24: Se vede că a fost cel mai aglomerat weekend de la malul mării, pentru că Autostrada Soarelui către București este foarte aglomerată la această oră.

Noi suntem în zona Cernavodă și așa arată coloana de mașini, se întinde pe câțiva kilmetri. Se circulă încet, cu dificultate.

Polițiștii au ajuns în zonă și dirijează circulația. Noi suntem la intersecția autostrăzii cu vechiul drum. Unii șoferi au optat și pentru acea rută, tocmai ca să evite aglomerația.

Sunt zeci, poate sute de șoferi, doar aici, care așteaptă să treacă de zona de la Fetești, pentru că aici se aglomerează cel mai tare.

Au fost sute de mii de oameni pe malul mării în acest weekend. Astăzi a fost și Ziua Marinei, pare că mulți dintre ei au așteptat să se termine festivitățile, apoi au urcat pe autostradă și se îndreaptă spre capitală. Îi așteaptă un drum destul de lung, pentru că sunt foarte multe locuri unde traficul se poticnește.

Cătălin Bocai, comisar-șef Infotrafic: De puține momente pe Autostrada Soarelui din zona kilometrilor 64-212, respectiv localitățile Lehliu-Gară, județele Călărași și Constanța, pe anumite tronsoane plouă torențial, apa s-a acumulat pe suprafața de rulare și este pericol de acvaplanare, motiv pentru care le recomandăm șoferilor să ruleze cu foarte mare atenție și cu viteză deosebit de redusă, să folosească luminile de întâlnire, și fiecare manevră să fie efectuată numai după o temeinică asigurare, pentru a putea evita producerea de accidente rutiere.

Pe Autostrada Soarelui, traficul este deosebit de intens, pe sensul de întoarcere, dinspre Constanța către București, iar la câțiva kilometri – 195, 193, 165, 147, 144, precum și la ieșirea de pe autostradă și intrarea pe centura Bucureștiului traficul se desfășoară în coloană, cu viteză redusă.

Mai multe echipaje de poliție rutieră sunt prezente pentru a fluidiza traficul, dar și pentru a preveni producerea unor evenimente rutiere nedorite.

Până în acest moment nu au fost înregistrate accidente grave pe A2, deoarece valorile traficului sunt extrem de ridicate.

Pentru a evita aglomerația de pe DN39 recomandăm șoferilor să folosească și rutele alternative. Rute alternative se pot folosi și de către cei care vor să plece din sudul litoralului către A2.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri