VIDEO. Avocat reţinut după un accident soldat cu un mort şi trei răniţi

Data actualizării: Data publicării:
accident iasi
Foto: ziaruldeiasi.ro

Un avocat ieşean în vârstă de 26 de ani a fost reţinut, joi, de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel, după ce s-a urcat băut la volan şi a provocat un accident în urma căruia o persoană a murit, iar alte trei au fost rănite, relatează News.ro.

accident iasi
Foto: ziaruldeiasi.ro

Accidentul s-a petrecut în noaptea de miercuri spre joi, pe bulevardul Socola, într-o intersecţie semaforizată, potrivit reprezentanţilor Poliţiei Iaşi.

Un autoturism marca Toyota în care se aflau doi tineri şi care era oprit la semafor a fost lovit violent din spate de un autoturism, tot marca Toyota, condus de Victor Ion Axinte, un avocat din Iaşi, în vârstă de 26 de ani.

Maşina care aştepta la semafor a fost ulterior proiectată într-un taxi, iar autoturismul condus de avocat a mai rulat încă 150 de metri, apoi s-a izbit de un copac situat pe marginea drumului.

Accidentul s-a soldat cu moartea şoferului din autoturismul care oprise la semafor, în timp ce prietena acestuia a fost transportată în comă la spital.

Alte două persoane au necesitat îngrijiri medicale, inclusiv şoferul care a produs accidentul, dar se află în afara oricărui pericol.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Imagini care vă pot afecta emoțional!

„La locul solicitării au fost găsite patru victime, dintre care un şofer care prezenta leziuni incompatibile cu viaţa, acesta fiind declarat decedat si o femeie de 25 ani, aflată lângă el, care prezenta traumatism cranio-cerebral sever şi comă de gradul patru. Pacienta grav ranită a fost transportată la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi. De asemenea, în urma accidentului au mai existat două victime, un bărbat de 26 de ani, şofer, cu traumatism cranio-facial şi etilism acut, acesta fiind transportat la spital, şi un alt bărbat de 41 de ani cu traumatisme, care a fost dus la UPU Sfântul Spiridon”, a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Iaşi, Neculai Pralea.

Surse din rândul anchetatorilor susţin că avocatul care a provocat accidentul a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest, însă în urma a două analize de sânge successive efectuate la Institutul de Medicină Legală s-a descoperit că avea alcolemii de 1,95 la mie, respectiv 1,80 la mie.

Joi după-amiază, avocatul ieşean a fost dus la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi pentru audieri, el fiind reţinut pentru 24 de ore. El le-ar fi spus anchetatorilor că ar fi băut câteva pahare de vin cu apă, dar că nu îşi mai aminteşte cum s-a produs accidentul.

Din primele cercetări ale anchetatorilor, rezultă că avocatul Victor Ion Axinte a fost la petrecerea unui prieten, unde a consumat băuturi alcoolice, iar apoi a decis să plece cu propria maşină către casă.  

Taximetristul în maşina căruia a fost proiectat autoturismul lovit a precizat că avocatul conducea cu viteză excesivă şi că impactul a fost unul deosebit de puternic.

Poliţiştii ieşeni au deschis dosar penal pe numele şoferului care a provocat accidentul, pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, dosarul fiind preluat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel din Iaşi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri