VIDEO Inspecţie în judeţ: Vicepreşedintele CJ Constanţa a survolat teritoriul cu elicopterul ISU

Data publicării:
isu-1

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Cristian Darie, cel care în lipsa preşedintelui Nicuşor Constantinescu are în mâini soarta judeţului, a supravegheat din elicopter deszăpezirea drumurilor înaintea codului roşu anunţat de meteorologi. A fost încântat de ce a văzut de la mare înălţime, s-a declarat mulţumit şi de eficienţa perdelelor forestiere instalate printr-un program al CJ. Şi pentru ca efortul să nu rămână neobervat, a filmat totul şi a trimis imaginile presei.

Cu o zi înainte de intrarea în vigoare a codului roşu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa s-a urcat la bordul elicopterului de 6 milioane de euro al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi a plecat în inspecţie.

Se vor vedea primele perdele de protecţie a culturilor agricole. Acum se filmează perdeaua de protecţie, aici este o îmbinare fericită, perdeaua de protecţie a culturilor este şi o perdea de protecţie a drumului. Se vede că în dreptul perdelelor de protecţie drumul este mai puţin înzăpezit. (…) Pe DJ223 e o minunăţie de perdea, este ceva mai lată, se vede că a reţinut toată zăpada în pădure. Pe drumul dintre Medgidia şi Peştera este prima perdea înfiinţată în programul de protecţie a drumurilor judeţene, este pe 13 kilometri, se vede bine cum zăpada este oprită imediat după perdeaua de protecţie”, spune Cristian Darie în clipul de nouă minute şi 32 de secunde transmis presei.

Utilajele de deszăpezire îşi fac treaba, a remarcat apoi vicepreşedintele CJ: „Drumurile sunt pregătite. Se văd utilajele pe dreapta, e o freză care lucrează pentru a lăţi drumul.

Cel căruia preşedintele CJ Constanţa i-a încredinţat soarta judeţului a încheiat filmarea într-o notă ambivalentă: „Se dovedeşte că achiziţia acestui elicopter este foarte bună. Speram să nu fie nevoie, dar aşa cum am văzut şi viaţa ne-a arătat că va fi nevoie, îşi va dovedi eficacitatea în judeţul Constanţa.

Elicopterul, cumpărat în vara anului trecut de Consiliul Judeţean Constanţa în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră cu Bulgaria, a costat 6 milioane de euro. Aparatul deserveşte atât judeţul Constanţa, cât şi judeţele din nordul Bulgariei, a declarat Cristian Darie pentru Mediafax. El a subliniat că, în perioada în care a survolat judeţul, elicopterul nu a fost solicitat pentru alte intervenţii. Totodată, o evaluare corectă a situaţiei nu ar fi fost posibilă dacă ar fi mers cu maşina, a ţinut să precizeze vicepreşedintele CJ.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri