VIDEO Mai mulți turiști au rămas blocați la Bâlea Lac. Transportul cu telecabina va fi reluat când vântul va fi mai puțin intens

Data actualizării: Data publicării:
turisti balea lac
Aproximativ 30 de turiști sunt blocați la Bâlea Lac din cauza viscolului. Foto: captură video

Mai mulți turiști sunt și la această oră blocați la Bâlea Lac, după ce telecabina a fost oprită din cauza vântului. Este vânt puternic în zonă iar stratul de zăpadă măsoară chiar și jumătate de metru.

Șeful Salvamont România, Sabin Cornoiu, spune că „vreo 30” de turiști se află la Bâlea Lac.

„Sunt turiști veniți de la începutul weekendului, au locuri de cazare la pensiunile din zonă. Colegii mei de la Salvamont Sibiu și Argeș au capacitate de primire a turiștilor în această situație și dacă mai apar oameni în zona de creastă și vor să rămână peste noapte, cu siguranță vor rămâne.

Se fac pregătiri pentru un drum cu telecabina în această seară, probabil în jurul orei 17:00, când se estimează că vântul ar mai înceta din intensitate, pentru că nu e vorba de telecabină defectă, e vorba de viscol puternic și senzorii telecabinei nu permit pornirea acesteia în astfel de condiții.

Suntem pregătiți pentru orice situație, turiștii pot rămâne acolo peste noapte, nu sunt probleme cu cazarea. Colegii mei sunt la cabinetul medical. Cu siguranță vom gestiona foarte bine situația dacă viscolul va continua și turiștii vor trebui să rămână până mâine”, a explicat președintele Asociației Salvamont România.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri