VIVIANE REDING: Consiliile de administrație vor avea 40% femei. Cum comentează europenii pe Twitter

Data publicării:
viviane 20reding 20mfax-33441

„S-a făcut. Comisia a adoptat propunerea mea de lege europeană pentru 40% femei în consiliile de administrație”, a scris Viviane Reding pe contul său de Twitter.

VIVIANE REDING: Consiliile de administrație vor avea 40% femei. Cum comentează europenii pe Twitter

Anunţul a fost postat în mai multe limbi, printre care daneză, maghiară, bulgară, lituaniană, estonă, cehă, franceză, engleză şi bulgară.

Un utilizator comentează la anunţul postat în limba franceză: Şi cum vor face asta dacă sunt incompetente?”, în timp ce altul spune: „Bravo. Mai rămân negrii, musulmanii, handicapaţii, romii, hermafrodiţii şi piticii.

Comentariile din Olanda sunt acide şi misogine. Un utilizator spune despre Viviane reding că este „bolnavă”, iar altul are numai cuvinte de “laudă” la adresa femeilor: “N-au nicio abilitate în afara sexului. nd femeile fac cariera este datorită legilor, nu aptitudinilor”.

La anunţul postat în limba engleză, germană, portugheză şi spaniolă Reding a primit felicitări.

Pe de altă parte, multitudinea de limbi în care Viviane Reding a transmis mesajul a iscat discuţii între utilizatori. Unii susţineau că aceasta a pregătit anunţul dinainte, fiind ajutată de purtătorul său de cuvânt, care este din Bulgaria, iar alţii solicitau traducerea textului şi în chineză.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, comisarul european pe justiţie nu a transmis mesajul şi în limba română.

Actualizare ora 13

Anunțul a fost postat și în limba română pe contul de Twitter al lui Viviane Reding.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri